Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Στυλιανό Κάρλο , διατροφολόγο – διαιτολόγο ,για την αποδοχή της πρόσκλησής μας να έρθει στο σχολείο και να μας διαφωτίσει σχετικά με την αξία που έχουν τα τρόφιμα καθώς και για τη διάκρισή τους σε υγιεινά και ανθυγιεινά.
Είδαμε πώς παρασκευάζεται και τι επεξεργασία χρειάζεται μέχρι να την πάρουμε εμείς στη γνωστή σε όλους μας μορφή (άσπρη κρυσταλλική, καστανή, άχνη) ζάχαρη
Την συγκρίναμε με την εξαγωγή του μελιού (Θα ακολουθήσει ξεχωριστό ποστ για το μέλι, τις μέλισσες και τον μελισσοκόμο κύριο Αυγουστάκη που μας επισκέφθηκε)
Γνωρίσαμε τις αραχίδες
Φτιάξαμε το δικό μας φυστικοβούτυρο από το μηδέν (!!!)
Η πρόταση για να το συνοδεύσουμε: μπανάνες, μέλι και λιωμένη κουβερτούρα για τους μερακλήδες
Μείναμε όλοι, μικροί – μεγάλοι, ενθουσιασμένοι από τη φοβερά νόστιμη και υγιεινή πρόταση για σνακ!