ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
<< ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ/-Η ΔΕΝ ΕΣΑΙ Ο/Η ΜΟΝΟΣ/-Η >>
Τρίτη 6/12/2022, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας στις 3 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια αθλητική εκδήλωση με στόχο να φέρουμε τα παιδιά κοντά στα άτομα με αναπηρία,ώστε να εξοικειωθούν με αυτά.
Μέσα από αυτή τη δράση επιδιώκουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές/τριες μας να αναγνωρίσουν τα δικαιώματά των ατόμων με αναπηρία στην άθληση, στη μετακίνηση και γενικά στην αυτονομία τους, ώστε στο μέλλον να φροντίζουν για την προστασία τους. Μέσα από αυτή τη βιωματική προσέγγιση απαντούμε σε ερωτήματα των παιδιών όπως: μα πώς μπορούν; πώς φτάνουν; πώς βάζουν γκολ; πώς σημαδεύουν; αφού οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δόθηκαν μέσα από στοχευμένες δράσεις και ειδικά παιχνίδια με την καθοδήγηση της εκπ/κού ΠΕ11 κας Τσιπολίτου Αθανασίας .
Είδαμε τα βίντεο :
1. Παραολυμπιακοί Αγώνες
https://www.youtube.com/watch? v=IocLkk3aYlk
2. Goalball
https://www.youtube.com/watch?v=VbaoTqb5LmY
3. Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο
Aκολούθησε συζήτηση .Προβληματιστήκαμε και παίξαμε στο γήπεδο .
ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ : Κλείνουμε τα μάτια σ΄ένα παιδί και αυτό προσπαθεί με την αφή να μαντέψει ποιο παιδί είναι μπροστά του .
ΟΔΗΓΟΣ ΤΥΦΛΟΥ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ : Ένα παιδί με κλειστά τα μάτια βαστώντας μπαστούνι προσπαθεί με τη βοήθεια του οδηγού του να περάσει μια σειρά από εμπόδια και να φτάσει στο τέλος της διαδρομής .
GOALBALL : Δυο ομάδες με κλειστά τα μάτια στέκονται μπροστά σ΄ένα τέρμα 9 μέτρων και προσπαθούν εν αλλάξ να βάλουν γκολ στο αντίστοιχο τέρμα χρησιμοποιώντας μπάλα με κουδουνάκια για να γίνεται αντιληπτή από τους παίχτες που δε βλέπουν .





