Μαθαίνω να φυτεύω

Την Τρίτη 12/10 στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων “Φροντίζω το  Περιβάλλον” οι μαθητές της Πρώτης και Δευτέρας τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας τους Νταβελίδου Παρασκευής  φύτεψαν σε ζαρντινιέρες διάφορα φυτά όπως μαρούλια , μαϊντανό κ.α. τα οποία είχαν φέρει τα ίδια τα παιδιά στο σχολείο.  Οι μικροί μαθητές συνεργάστηκαν άψογα, βοήθησαν ο ένας τον άλλο, λερώθηκαν, γέλασαν, χάρηκαν πολύ. Τώρα όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία τους καρπούς των κόπων τους!

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολικό έτος 2021-22 η Ευέλικτη Ζώνη έχει αντικατασταθεί από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων σε 4 θεματικές ενότητες :

Α) Φροντίζω το Περιβάλλον

Β) Ζω καλύτερα – Ευ Ζην

Γ) Ενδιαφέρομαι και ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη

Δ) Δημιουργώ και Καινοτομώ- Δημιουργική σκέψη και Πρωτοβουλία

Κάθε θεματική ενότητες διαρκεί 2 μήνες ( Οκτώβριος – Νοέμβριος, Δεκέμβριος – Ιανουάριος , Φεβρουάριος – Μάρτιος , Απρίλιος – Μάιος). Σε κάθε θεματική ενότητα διαπραγματευόμαστε ένα θέμα . Στο πρώτο δίμηνο ( Οκτώβριος- Νοέμβριος) στη Θεματική ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον» θα ασχοληθούμε με το φυσικό [περιβάλλον της  Βόρειας Εύβοιας , τα δάση και την τοπική κληρονομιά. Στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων οι εκπαιδευτικοί μαζί με τα παιδιά αποτυπώνουν το όραμά τους για ένα καλύτερο σχολείο, καταγράφουν ιδέες και προτάσεις , κάνουν εργασίες, παιχνίδια, κατασκευές κ.α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 γιορτάσαμε στο σχολείο μας την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.  Με το σύνθημα 

“Σχολείο σε κίνηση : αθλούμαστε δημιουργικά” , όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν την άθληση με τη ζωγραφική και τη δημιουργία. Με ιδιαίτερο ζήλο και με τη βοήθεια των δασκάλων τους ξεδίπλωσαν όλο το καλλιτεχνικό τους ταλέντο ζωγραφίζοντας και ομορφαίνοντας τους εξωτερικούς χώρους του σχολείου.

Η επιτυχία του εγχειρήματος ήταν πάνω από τις προσδοκίες μας.

Συγχαρητήρια, παιδιά!!!