E- twinning – Νοέμβριος 2024

Για το μήνα Νοέμβριο οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Tales Turned Upside Down : Reversing stereotypes in fairy tales, επεξεργάστηκαν φύλλα εργασίας που συνεργατικά δημιούργησαν τα ελληνικά σχολεία από Μεσολόγγι, Άγιο Νικόλαο και Παλαιόκαστρο.

Το παραμύθι που επιλέχθηκε ήταν η Κοκκινοσκουφίτσα. Αφού διαβάσαμε τη βιογραφία του συγγραφέα και το παραμύθι στη κλασσική του εκδοχή και αφού αναλύσαμε τους χαρακτήρες  των πρωταγωνιστών και αναγνωρίσαμε τα στερεότυπα που προβάλλονται (π.χ. λύκος -κακός, κορίτσι- αφελές και μικρό)  αναλάβαμε με πολλή φαντασία και δημιουργική διάθεση ξαναγράψουμε την ιστορία προσδίδοντας στους ήρωες άλλα χαρακτηριστικά.

Το κάθε σχολείο έγραψε τη δική του εκδοχή και όλες οι ιστορίες συγκεντρώθηκαν σε συνεργατικό e-book.

 

Book titled '''Little Red Riding Hood 'reversed' stories'
Πολύ σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι οι μαθητές μας αντιμετώπισαν τα γεγονότα της ιστορίας με κριτική σκέψη
και συμμετείχαν ενεργά για πρώτη φορά σε δραστηριότητες δημιουργικής γραφής στην ξένη γλώσσα. Επιπλέον για την εικονογράφηση χρησιμοποιήθηκαν ποικίλα εργαλεία WEB 2.0 καθώς και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Οι μαθητές – τριες της Ε και Στ τάξης .