Τιμή και Δόξα στο 1821: Ο Διήμερος Εορτασμός του Σχολείου μας

Gemini Generated Image dw309dw309dw309d

Με τον επιβαλλόμενο σεβασμό και εθνική υπερηφάνεια, το Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας τίμησε και φέτος τη διπλή γιορτή του Ελληνισμού: τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Τιμήσαμε με διήμερες εκδηλώσεις την Εθνική Επέτειο  της 25ης Μαρτίου, αντλώντας έμπνευση από τη διαχρονική ρήση του Ρήγα Φεραίου πως η ελεύθερη σκέψη οδηγεί στην ορθή κρίση. Η Επανάσταση του 1821 δεν ήταν μόνο ένας αγώνας για εθνική ανεξαρτησία, αλλά μια παγκόσμια διακήρυξη για την πίστη στην ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Σε αυτή την πορεία, το σχολείο μας λειτουργεί ως φυτώριο αξιών, καλλιεργώντας στους νέους την ιστορική συνείδηση, τη δημοκρατική σκέψη και την υπευθυνότητα του πολίτη. Οι ήρωες του Αγώνα μας διδάσκουν ότι η ελευθερία δεν είναι δεδομένη, αλλά κατακτάται με θάρρος, ενότητα και υψηλό φρόνημα.  Ας εργαστούμε ενωμένοι, με οδηγό το παράδειγμα των προγόνων μας, για μια κοινωνία ελεύθερη και δημιουργική.

Μέσα από ένα πλούσιο διήμερο εκδηλώσεων, οι μαθητές μας ταξίδεψαν στην ιστορία, τιμώντας τις αξίες της ελευθερίας και της πίστης που κρατούν ζωντανό το έθνος μας.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2026: Η Σχολική μας Εορτή

Η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε την Τρίτη 24 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και Στ΄ τάξεων, μέσα από μια συγκινητική γιορτή, μας θύμισαν τον δύσκολο δρόμο προς την ανεξαρτησία.

  • Με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, αναδείχθηκαν οι σταθμοί του Αγώνα.
  • Τα παιδιά απέδωσαν με μοναδικό τρόπο επετειακά τραγούδια και ένα θεατρικό δρώμενο που μας μετέφερε στο κλίμα της εποχής.
  • Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που παρευρέθηκαν χειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών, που απέδειξαν ότι η ιστορική μνήμη παραμένει άσβεστη.

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2026: Στην Πλατεία της Σπερχογείας

Ανήμερα της εορτής, η σχολική μας κοινότητα συμμετείχε ενεργά στις λατρευτικές και τιμητικές εκδηλώσεις του χωριού μας:

  1. Δοξολογία: Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συμμετέχοντας στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
  2. Τιμή στους Ήρωες: Στο Ηρώο της πλατείας, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της δημοτικής μας κοινότητας  και μαθήτρια της Στ΄τάξης που εκπροσωπούσε το σχολείο μας.
  3. Λόγος και Ποίηση: Μαθήτριες της Στ΄ τάξης εκφώνησαν τον πανηγυρικό της ημέρας και μαθήτριες της Ε΄ τάξης απήγγειλαν ποιήματα μαζί με επετειακά τραγούδια από όλα τα παιδιά του σχολείου, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.
  4. Παράδοση και Παρέλαση: Η πλατεία γέμισε χρώμα και ρυθμό, καθώς παιδιά τάξεων του σχολείου μας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Ο εορτασμός κορυφώθηκε με την καθιερωμένη παρέλαση όλων των παιδιών και του Συλλόγου Γυναικών Σπερχογείας “Η Αγία Κυριακή”.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τον ενθουσιασμό, το ήθος και την άψογη παρουσία τους!

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!