ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 οι τρεις πρώτες τάξεις του σχολείου μας και την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 οι υπόλοιπες τάξεις υποδέχθηκαν σε δύο διαδοχικές συναντήσεις, την  κυρία Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, Κοινωνική Ανθρωπολόγο και Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας και την κυρία Μελίνα Λάππα, Κοινωνιολόγο και Επιστημονικό Στέλεχος του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας.

Οι επισκέψεις αφορούσαν το πρόγραμμα του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. με θέμα “Διαχείριση συγκρούσεων μαθητών/τριών δημοτικού σχολείου”.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Το  Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού συντονίζει και υλοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις στο πλαίσιο αγωγής υγείας σε σχολικές μονάδες σε εθνικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας.

Την  Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 οι Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεις του σχολείου μας  συμμετείχαν στη δράση με τίτλο: «Εθισμός και Διαδίκτυο-Παρέμβαση», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας από τις επισκέπτριες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, κυρίες Τσουλάκου Ευαγγελία και Μανωλοπούλου Αθανασία.

Έγινε ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους στον χώρο του διαδικτύου, τους τρόπους προστασίας με προβολή διαφανειών και βίντεο. Ακολούθησε έλεγχος κατανόησης με τη χρήση φύλλου αξιολόγησης με τη μορφή κουίζ.

20240301 110304 censored 11709303207436 censored1709303207448 censored

Μαθαίνουμε να απολαμβάνουμε την τεχνολογία και να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη χωρίς κινδύνους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Με την παρούσα δημοσίευση στο ιστολόγιό μας, θα θέλαμε να  γνωστοποιήσουμε δημοσίως τη δωρεά βιβλίων για τη σχολική μας βιβλιοθήκη από το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου».

1709295708604

Ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας τους ευχαριστούμε θερμά!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 20242

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στη διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα: «Η ζωή στο διαδίκτυο για παιδιά & εφήβους. Εξαλείφουμε κινδύνους. Απολαμβάνουμε την τεχνολογία»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης της 2ης Ενότητας Δ.Π.Ε Μεσσηνίας κύριο Μιχαήλ Πολυχρονόπουλο και την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, με την υποστήριξη των σχολείων της 2ης Ενότητας Δ.Π.Ε Μεσσηνίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ