30-01-2026: Εκκλησιασμός και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Δημ. Σχολείου

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την εκδήλωση που διοργανώνει το σχολείο μας με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών: του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Οι Τρεις Ιεράρχες είναι μεγάλοι Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων.

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026 και ώρα 08:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των μαθητών/τριών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιμόπουλου, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία – αρτοκλασία.

Στη συνέχεια, στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, θα ακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σχολείου μας. Τη βασιλόπιτα θα ευλογήσει ο εφημέριος της ενορίας μας, π. Σπύρος Τσαγρής.

Η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιμόπουλου προσφέρει στη σχολική μας κοινότητα,  για την εορτή των εκπαιδευτικών και των μαθητών, τους άρτους και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σχολείου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προσφέρει τα δώρα για τους έξι (6) μαθητές/τριες, έναν/μία από κάθε τάξη, που θα βρουν το φλουρί.

Ευχαριστούμε θερμά την Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιμόπουλου, τον πατέρα Σπύρο Τσαγρή καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη στήριξή τους στη σχολική μας μονάδα!

Με εκτίμηση,
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του Δημ. Σχ. Σιμόπουλου

PROSKLHSH DS SIMOPOYLOY

Από τη μνήμη στην ελπίδα: οι πεταλούδες της Α΄ τάξης

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου), οι μαθητές της Α΄ τάξης τίμησαν τη συγκεκριμένη ημέρα με μια δράση εμπνευσμένη από το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Butterfly Project 2025» του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος. Μέσα από μια ιστορία για μια πεταλούδα που κρατά ζωντανή τη μνήμη, τα παιδιά κατανόησαν πως η καλοσύνη και ο σεβασμός προς τον άλλον — ακόμη κι αν είναι διαφορετικός — κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησαν χειροποίητες πεταλούδες, σύμβολα ελπίδας, μεταμόρφωσης και μνήμης, για να αποδώσουν φόρο τιμής στα αθώα θύματα του Ολοκαυτώματος, πάντα με την βοήθεια της εκπαιδευτικού τους κα Ναυσικάς Κούτσικου.
Το μήνυμα της δράσης:
«Να είσαι καλός, ακόμη κι αν ο άλλος είναι διαφορετικός.»

Συγχαρητήρια σε όλους γι αυτή την όμορφη δράση ευαισθητοποίησης.

 

1 2 3

 

4