Αρχείο για "Δεκέμβριος, 2019"

Γιορτή Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικη Νύχτα

Τα αστεράκια και τα αγγελάκια προετοιμάζουν τον ουρανό για το μεγάλο γεγονός της γέννησης του Χριστού. Η υπόσχεση που είχε δώσει ο Θεός εκπληρώθηκε. Γεννήθηκε ο Χριστός σε μια φάτνη! Οι ταπεινοί βοσκοί και οι σοφοί μάγοι προσκυνούν το θείο βρέφος χαρίζοντας του δώρα. Είναι μια διαφορετική νύχτα γεμάτη λάμψη και μυστήριο. Είναι η Χριστουγεννιάτικη Νύχτα!

Και επειδή ήταν καλά παιδιά είπαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και ο Αϊ Βασίλης τους μοίρασε δώρα!

Με πολλή χάρη και ταλέντο εντυπωσίασαν οι μαθητές/τριες μικρούς και μεγάλους με τα θεατρικά δρώμενα, τους ύμνους, τα ποιήματα και τα τραγούδια, στη γιορτή που παρουσίασαν για τα Χριστούγεννα!

 

 

Make-A-Wish

Κάνε μια ευχή Ελλάδος

 

Οι μαθητές/τριες μας συμμετείχαν στην εκπλήρωση της ευχής ενός  παιδιού αγοράζοντας το αστεράκι για ακόμα μία χρονιά!

Χαμόγελο του παιδιού

Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων με την ανιδιοτελή προσφορά και την παροχή υλικών αγαθών, αποφάσισαν να κάνουν πράξη οι μαθητές/τριες μας με τη βοήθεια των γονέων και των δασκάλων τους. Συγκέντρωσαν τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης, τα πακέταραν  και με τη συμβολή επαγγελματιών της περιοχής τα έστειλαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

 

 

Ευχές

Ετικέτες:

Διατροφή και υγεία

Παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του διαδραστικού κινηματογράφου με θέμα:” Διατροφή και Υγεία”  οι μαθητές/τριες έμαθαν διασκεδάζοντας και παίζοντας για  τις υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές, για τη διατροφική πυραμίδα,  και τη μεσογειακή διατροφή.Ταξίδεψαν στα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας  μαθαίνοντας για τα μέρη που ευδοκιμούν τα  φρούτα, τα λαχανικά, τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο και τα δημητριακά. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν εργαστήρι παρασκευής γλυκών από φρούτα, καθώς και το μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίωνα στους Προμάχους.

Μην Καπνίζετε

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν οι μαθητές/τριες μας για την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου κατά του καπνίσματος, δημιουργώντας τις πινακίδες που αναρτήθηκαν στο σχολείο.

Μουσικά όργανα

Όταν μαθαίνεις για τα μουσικά όργανα με βιωματικό τρόπο δημιουργώντας τη δική σου ορχήστρα και παίζοντας αγαπημένες μελωδίες όπως τα κάλαντα, το μάθημα είναι ψυχαγωγία και διασκέδαση.

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ

 

Τιμώντας τη γιορτή της γαλανόλευκης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι μικροί μας μαθητές έστειλαν το αγωνιστικό μήνυμα του ελληνικού λαού που μάχεται και έχοντας το δίκιο με το μέρος του κερδίζει.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση