Άρθρα ανά μήνα: Δεκέμβριος 2025
Τα στολίδια στο δέντρο της καλοσύνης!
“Τί θα λέγατε να φτιάξουμε ένα δέντρο διαφορετικό από τα άλλα;” ρωτήσαμε.
“Πώς, κυρία;” αναρωτήθηκαν τα παιδιά.
“Ας φτιάξουμε ένα δέντρο καλοσύνης!”
“Τίιιιιιι…;;;;;;;”
Έτσι, λοιπόν, προσπαθήσαμε να εστιάσουμε στο πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων, την αγάπη και αποφασίσαμε να “στολίσουμε” τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας, λέγοντάς τους όλα όσα εκτιμούμε σε αυτούς και προσπαθώντας να τους θυμίσουμε όλες αυτές τις στιγμές που η συμπεριφορά τους μας γεμίζει χαρά και περηφάνια.
Μια δράση στη β’ τάξη από την ψυχολόγο του σχολείου μας, Άννα Ιωαννίδου και την κοινωνική λειτουργό, Κασσάνδρα Παπασταύρου.
Το παζάρι του σχολείου μας
Το σχολείο μας γέμισε αρώματα και χρώματα!
Έγινε ένα μεγάλο εργαστήρι με έναν κοινό σκοπό: να δημιουργήσουμε όμορφα πράγματα και να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερα χρήματα μπορούμε για να στηρίξουμε το έργο του Ορφανοτροφείου Θηλέων στη Θεσσαλονίκη.
Ευχαριστούμε όλους και όλες που προσέφεραν τις δημιουργίες τους και στήριξαν το παζάρι μας.
Ευχαριστούμε τους μικρούς μας φίλους για τις γλυκές δημιουργίες!
Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΣΤ2 για την άψογη διοργάνωση του σχολικού παζαριού!
Επίσκεψη στο θέατρο
“Ο ρόλος των γονέων στην ψυχική υγεία των παιδιών τους”
Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ομιλία σε γονείς αναφορικά με το πώς μπορούν να ενισχύσουν την ψυχική υγεία των παιδιών.
Τί συνιστά ψυχική υγεία;
Ποιες είναι οι ανάγκες των παιδιών;
Τι χρειάζεται να κάνουμε ως γονείς προκειμένου να παρέχουμε στα παιδιά μας τα εφόδια που εξασφαλίζουν ότι μπορούν να βασιστούν στον εαυτό τους, γνωρίζουν τις δυνάμεις τους και μπορούν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις;
Με ποιους πρακτικούς τρόπους μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση των παιδιών, να τα βοηθήσουμε να νιώθουν ασφάλεια, να καλλιεργήσουν κοινωνικές δεξιότητες απαραίτητες για τη συνύπαρξή τους με άλλους ανθρώπους και να τους εμφυσήσουμε το αίσθημα της προσωπικής ευθύνης;
Πώς μπορεί το σχολείο να συνδράμει τους γονείς στην προσπάθειά τους να μεγαλώσουν ψυχικά υγιή παιδιά;
Μητέρες και πατέρες προσπάθησαν να αναστοχαστούν ως προς το ρόλο τους και αναρωτήθηκαν τί θα μπορούσαν να αλλάξουν και τί θα μπορούσαν να κάνουν με διαφορετικό τρόπο, ώστε να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν ελεύθερα το δυναμικό τους, να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους, να βρουν τρόπους να επιλύσουν τις διαφορές τους, να συνυπάρξουν, να νιώσουν ότι ανήκουν και να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα.
Οι γονείς συμφώνησαν ότι τα παιδιά χρειάζονται κυρίως ανθρώπους που μπορούν να τα ακούσουν, να έχουν υπομονή, να τα σέβονται και να τους μιλούν κυρίως με τις πράξεις τους και λιγότερο με τα λόγια τους.
Κλείνοντας, συμφωνήσαμε στο εξής: το αποτύπωμα των γονιών στα παιδιά είναι ανεξίτηλο.
Μια δράση από την ψυχολόγο του σχολείου μας, Άννα Ιωαννίδού
























