Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Πύργου Διρού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη γιορτή για την εθνική επέτειο του του “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ο χώρος είχε διαμορφωθεί με ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να υποδεχθεί τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους γονείς τους, μέσα σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησης, υπερηφάνειας και εθνικής ενότητας.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, ο οποίος έδωσε το έναυσμα για την καθιερωμένη πρωινή προσευχή και στη συνέχεια έδωσε τις ευλογίες του σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ακολούθως, η Διευθύντρια του σχολείου κ. Νέλλη Κρητικάκου απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα σε όλους, τονίζοντας τη σημασία της επετείου και το διαχρονικό μήνυμα της ελευθερίας και της ειρήνης. Στη συνέχεια διάβασε το μήνυμα της υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, κ.Σοφίας Ζαχαράκη.
Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτικός κ. Πρόδρομος Χρηστίδης έκανε μια σύντομη εισαγωγή, προετοιμάζοντας το κοινό για τη θεατρική παράσταση που ακολούθησε. Η θεατρική παράσταση παρουσιάστηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης και είχε φυσικά ως θέμα την είσοδο της Ελλάδος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τον Οκτώβριο του 1940.

Η γιορτή πλαισιώθηκε από πατριωτικά τραγούδια, όπως «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του», «Ο λαός» και «Το ακορντεόν», τα οποία οι μαθητές ερμήνευσαν με συνέπεια και σοβαρότητα.
Τον ρόλο της σεναριογράφου, σκηνοθέτριας και γενικής συντονίστριας της εκδήλωσης είχε η κ. Θωμαή Γκερλεκτσή, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και την άψογη οργάνωση της γιορτής. Η συμβολή της υπήρξε καθοριστική για την επιτυχία της εκδήλωσης, η οποία έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ένα θερμό χειροκρότημα από όλους τους παρευρισκόμενους.
Η ημέρα κύλησε μέσα σε κλίμα χαράς, συγκίνησης και υπερηφάνειας. Μαθητές και οι γονείς απόλαυσαν τη γιορτή, ενώ όλοι ανανέωσαν την υπόσχεση να κρατούν ζωντανή στη μνήμη τους τη σημασία του “ΌΧΙ” και τις αξίες που πρεσβεύει: την ελευθερία, τη δημοκρατία και την αγάπη για την πατρίδα.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, στους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια και τη δημιουργικότητά τους, καθώς και σε όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε η φετινή γιορτή να μείνει αξέχαστη!



