Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό οι μαθητές της Ε’ Τάξης ζήτησαν από τον εκπαιδευτικό του τμήματός τους, κ. Πρόδρομο Χρηστίδη, να οργανώσει ένα πασχαλιάτικο κυνήγι θησαυρού. Ο εκπαιδευτικός ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο αίτημά τους και κάλεσε τα παιδιά να φέρουν βραστά αυγά, τα οποία μπορούσαν, αν το επιθυμούσαν, να είναι και βαμμένα. Έτσι, την Τρίτη 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το «κυνήγι του χαμένου θησαυρού» στον χώρο του σχολείου, μια δράση που εντάχθηκε στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.
Αρχικά, ο εκπαιδευτικός έκρυψε τα αυγά στην αυλή του σχολείου, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και γεμάτο προσμονή κλίμα. Στη συνέχεια, οι μαθητές ξεκίνησαν την αναζήτηση με μεγάλο ενθουσιασμό, εξερευνώντας κάθε γωνιά μέχρι να εντοπίσουν όλα τα κρυμμένα αυγά. Η δραστηριότητα αυτή δεν αποτέλεσε μόνο ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά και μια ευκαιρία για τα παιδιά να καλλιεργήσουν τη συνεργασία, την παρατηρητικότητα και την επιμονή τους, μαθαίνοντας μέσα από τη βιωματική εμπειρία.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε και η απονομή του «Βραβείου Εύρεσης Αυγών» στη μαθήτρια που κατάφερε να συγκεντρώσει τα περισσότερα αυγά, ένα συμβολικό και χιουμοριστικό βραβείο που ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή και τη διάθεση όλων των παιδιών. Παράλληλα, η δράση συνέβαλε στη δημιουργία ενός θετικού και χαρούμενου κλίματος, ενισχύοντας τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών και προάγοντας την ομαδικότητα.
Το πασχαλιάτικο κυνήγι θησαυρού με τίτλο «Ψάξε ψάξε δε θα το βρεις» αποτέλεσε μια όμορφη πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τα ίδια τα παιδιά και υλοποιήθηκε με επιτυχία, συνδυάζοντας το παιχνίδι με τη μάθηση και φέρνοντας τους μαθητές πιο κοντά στα πασχαλινά έθιμα μέσα από μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα.

