**Εκδηλώσεις Μνήμης για την 25η Μαρτίου 1821**
Στο σχολείο μας τιμήσαμε και φέτος την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά και να βιώσουν το πνεύμα της ιστορικής μνήμης.
**Παρασκευή 21 Μαρτίου – Επίσκεψη στα Καλάβρυτα**
Οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων επισκέφθηκαν τα Καλάβρυτα, όπου κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των ηρώων του 1821. Στη συνέχεια, συμμετείχαν στην παρέλαση μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μικρό μέρος της αναπαράστασης των ιστορικών γεγονότων στην κεντρική πλατεία της πόλης.
**Δευτέρα 24 Μαρτίου – Σχολική γιορτή**
Την παραμονή της εθνικής επετείου, το σχολείο μας, σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Ψωφίδας, πραγματοποίησε τη γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού. Η εκδήλωση περιλάμβανε απαγγελίες, θεατρικά δρώμενα και τραγούδια που ετοίμασαν με μεράκι οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους. Οι μικροί και μεγάλοι μαθητές μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό, προσφέροντας ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση.
**Τρίτη 25 Μαρτίου – Εορτασμός και Παρέλαση**
Ανήμερα της εθνικής επετείου, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν τη δοξολογία στην εκκλησία του χωριού και ακολούθως πραγματοποίησαν την παρέλαση στην κεντρική πλατεία. Στη συνέχεια, έγινε η κατάθεση στεφάνων, τιμώντας τους αγωνιστές της Επανάστασης, και η ημέρα ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές όλων των τάξεων, δημιουργώντας ένα εορταστικό και συγκινητικό κλίμα.
Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, οι μαθητές μας όχι μόνο τίμησαν την ιστορία, αλλά και απέκτησαν μια βαθύτερη σύνδεση με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων!
Παρακάτω παραθέτουμε μια πρωτότυπη ομαδική εργασία των μαθητών των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων ( podcast) με θέμα : ” Ήρωες και ηρωίδες του 1821″ , που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας ΣΤ’.





































