Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο

Όπως διαβάζουμε στο EDU.KLIMAKA.GR :

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Με αφορμή την ημέρα αυτή κάναμε στο σχολείο μας δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών μας ,για να τις δείτε πατήστε πάνω στην εικόνα:

9 3 1

Φτιάξαμε και ένα συννεφόλεξο με σχετικές λέξεις:

10

Τώρα φτιάξτε και το παζλ:

Μινωικός πολιτισμός

giouli2

Στο μάθημα της Ιστορίας, στο κεφάλαιο του Μινωικού πολιτισμού, τα παιδιά της τρίτης και τετάρτης δημοτικού δημιούργησαν διάφορα αγγεία, ειδώλια και εργαλεία της εποχής από πηλό. Έπειτα, τα χρωμάτισαν με κόκκινο, κίτρινο, καφέ και μαύρο χρώμα, όπως συνήθιζαν να κάνουν και οι Μινωίτες. Οι μαθητές χρησιμοποίησαν την δημιουργικότητα τους, ανέπτυξαν την φαντασία τους, συνεργάστηκαν και κυρίως πέρασαν ευχάριστα την συγκεκριμένη διδακτική ώρα.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών στην Α΄τάξη για το σχολικό έτος 2024-2025 θα γίνονται δεκτές από 1 έως και 20 Μαρτίου 2024.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές καθημερινά .

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του  Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2024-2025

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2023-2024 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/μαθήτριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (αναζητείται από τη σχολική μονάδα).

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/Μαθήτριας (Α.Δ.Υ.Μ.), συμπληρωμένο από παιδίατρο ή Κέντρο Υγείας κ.λ.π. (μπορείτε να το εκυπώσετε παρακάτω)

ΑΔΥΜ

Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του παιδιού (φωτοτυπία Ε1 από Taxisnet ή λογαριασμού κοινής ωφελείας).

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

στ. Το έντυπο της αίτησης συμπληρωμένο

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν το παιδί τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα συμπληρώνουν το σχετικό έντυπο, το οποίο προσκομίζουν στο σχολείο.

ΑΙΤΗΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟ