Ψυχολόγος στο σχολείο μας

Σας ενημερώνουμε πως από τη Δευτέρα 4/12/2023 και κάθε Δευτέρα για το υπόλοιπο σχολικό έτος, τοποθετήθηκε στο σχολείο μας Ψυχολόγος η οποία θα επικουρεί το έργο της σχολικής μονάδας και θα συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και τους κηδεμόνες.

Ο ρόλος του ψυχολόγου στο σχολείο είναι:
– Ατομικές συναντήσεις με τους μαθητές, μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους ίδιους μαθητές,τους γονείς/κηδεμόνες ή τους εκπαιδευτικούς. Προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας μέσα στη τάξη με τους μαθητές όπως για την ανάπτυξη κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων
– Συναντήσεις με τους γονείς/κηδεμόνες, ενημέρωση και υποστήριξη σε περίπτωση που υπάρχει σχετική επιθυμία η ανάγκη
– Συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, ενημέρωση και υποστήριξη σε περίπτωση που υπάρχει σχετική επιθυμία ή ανάγκη
– Παροχή βοήθειας στην επαφή της οικογένειας με τους αρμόδιους φορείς και τις κοινωνικές υπηρεσίες υποστήριξης εάν και όποτε χρειάζεται (πχ Κέντρα Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης, Κέντρα Ψυχικής Υγείας)
Οι υπηρεσίες της ψυχολόγου προσφέρονται με βάση το σχετικό κώδικα δεοντολογίας, τηρώντας το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των οικογενειών τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
Για την ατομική υποστήριξη των μαθητών από τη σχολική ψυχολόγο απαιτείται η συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων τους με τη προσκόμιση σχετικής υπεύθυνης δήλωσης.
Για τον καλύτερο προγραμματισμό της υπηρεσίας της σχολικής ψυχολόγου, προτείνονται οι προγραμματισμένες συναντήσεις μέσω της διεύθυνσης του σχολείου μας, ώστε τα ζητήματα να αντιμετωπίζονται σε ιδιαίτερο χώρο με ησυχία και την απαιτούμενη προσοχή.
Όποιος γονέας/κηδεμόνας μαθητή/τριας επιθυμεί συνεργασία με την ψυχολόγο του σχολείου μας, κα Σιάσιου Ειρήνη – Βαλεντίνα, για κάθε θέμα παρακαλούμε να επικοινωνεί με τη διεύθυνση του σχολείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *