cropped 20211025 123042

Μήνας: Δεκέμβριος 2016

Συνεχίζουμε με χριστουγεννιάτικη διάθεση………

Μόνο δυο μέρες έμειναν για να κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων και οι μαθητές της Δ τάξης θέλησαν να μας το θυμίσουν φτιάχνοντας κουραμπιέδες με τους οποίους μοσχομύρισε όλο το σχολείο μας. Πολύτιμη βοηθός σε αυτό ήταν η κ. Αννίτα η οποία με περίσσια ευχαρίστηση της μας βοήθησε να τους ψήσουμε. Οι μικροί μαθητές  γεμίζοντας την τάξη με μπόλικη άχνη ζάχαρη έφαγαν αρκετές κουραμπιέδες και έπειτα κέρασαν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά και τους συμμαθητές τους.

κουραμπιέδες

 

Την προηγούμενη μέρα έφτιαξαν ένα χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο με φυσικά υλικά που μάζεψαν  πηγαίνοντας περίπατο στο πευκόδασος του χωρίου.

 

IMG_5524

χριστουγεννιάτικα κηροπήγιαΟι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄τάξης σας ευχονται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!

 

ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΧΩΡΙΟ ΤΗΣ Δ ΤΑΞΗΣ!!!

Μιας και πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων οι μαθητές της Δ τάξης βρίσκονται σε τρελή και “γλυκιά” διάθεση. Για το λόγο αυτό συνδύασαν χειροτεχνία και λιχουδιά και έφτιαξαν το δικό τους “μπισκοτοχωριό”.

Από το πρωί η τάξη πλημμύρισε από μπισκότα, ζαχαρωτά καραμέλες και μυρωδιές. Με πολύ καλή συνεργασία αλλά και υπομονή ο κάθε μαθητής έφτιαξε το δικό του μπισκοτόσπιτο και στη συνέχεια το στόλισε με μικρές λιχουδιές. Καθ’ όλη τη διάρκεια της λαχταριστής κατασκευής δεν έλειψαν τα πειράγματα!!!! (Περιττό να σας πω ότι το γλάσο δεν έφτασε και χρειάστηκε να ξαναφτιάξω, αφού οι μαθητές κάθε τόσο το δοκίμαζαν είτε με τα δάχτυλά τους είτε πάνω σε μπισκότα. )

Ιδού οι δημιουργίες μας….

 

IMG_5231[1]μπισκοτόσπιτα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Φέτος την γιορτή του Πολυτεχνείου διοργανώθηκε από τους μαθητές  της Ε΄τάξης.  Οι μαθητές παρουσίασαν τα γεγονότα της εξέγερσης μέσα από χρονικά της εποχής, τραγούδια,ποιήματα και βίντεο.

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση