ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο θα αποφασιστούν μέσα στον Ιανουάριο και θα ψηφιστούν στο τέλος του Ιανουαρίου για να αρχίσουν να εφαρμόζονται το Σεπτέμβριο του 2015, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας και σημείωσε:

– Θέλουμε να πάμε σε έναν τύπο δημοτικού σχολείου.

-Όμως, δεν πρόκειται από το Σεπτέμβριο να έχουμε τις δυνατότητες μίας εξομοίωσης όλων των δημοτικών, όλης της χώρας στην κατεύθυνση ενός σχολείου όλη την ημέρα, μέχρι τις 15:00, τις 16:00 και μετά στο σπίτι να μην χρειάζεται τα παιδιά να κάνουν κάτι. Αλλά θα πάμε σε μία λογική λιγότερης δουλειάς στο σπίτι.

-Αντί για επέκταση της ύλης θα πάμε σε εμβάθυνση με στόχο στο μέλλον, όσο θα επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της χώρας, να πάμε σε έναν τύπο δημοτικού σχολείου, με ένα πλάνο.

-Θέλουμε περισσότερη γνώση στο σχολείο, λιγότερη δουλειά στο σπίτι για τους μαθητές του δημοτικού.

– Όχι να πηγαίνουν τα παιδιά με μία τσάντα 40 κιλών στο σχολείο, να γυρίζουν με αυτή και να έχουν και ώρες δουλειάς στο σπίτι.

-Αυτή, λοιπόν, είναι η προοπτική.

– Έχουμε ξεκινήσει κάποιες δραστηριότητες παράλληλα με το σχολείο, τις οποίες ονομάζουμε «κοινωνικό σχολείο». Είναι η άθληση, είναι κάποια θέματα διατροφής, γιατί έχουμε τα πιο παχύσαρκα παιδιά στον κόσμο, είναι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και σεξουαλική αγωγή, αυτά περισσότερο προσανατολισμένα για τους γονείς και μας βοηθά πολύ σε αυτό ο Θάνος Ασκητής τον οποίο ευχαριστώ δημόσια. Ακόμα ρατσισμός, εθισμοί όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ. Αυτό είναι επαναλαμβάνω το κοινωνικό σχολείο. Όλα αυτά σκοπεύουμε να τα μεταφέρουμε σταδιακά στο κανονικό σχολείο».