Οι μαθητές/τριες της Β’ τάξης του σχολείου μας , θέλοντας να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτωβρίου), συμμετείχαν σε εποικοδομητικές δραστηριότητες, που στόχο είχαν την ενημέρωση σε θέματα σχετικά με την υγιή ανάπτυξή τους. Επέλεξαν να ξεκινήσουν την ημέρα προετοιμάζοντας και σερβίροντας το σωστό πρωινό στην τάξη, τονίζοντας έτσι την αξία του πρώτου και σημαντικότερου γεύματος. Οι μαθητές/τριες απόλαυσαν ποικιλία τροφών απ’ όλες τις ομάδες και συζήτησαν με τη δασκάλα τους, κ. Χατζησάββα Αναστασία για τα θρεπτικά συστικά που αυτές προσφέρουν στον οργανισμό. Εκτίμησαν όμως και την αξία ενός υγιεινού δεκατιανού, όπως τα κουλουράκια καρότου με πορτοκάλι και αλεύρι ολικής άλεσης που έφτιαξαν στην τάξη τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να προωθήσουμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να υιοθετήσουμε πρακτικές που προστατεύουν τον πλανήτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κουλουράκια τα δοκίμασαν και τα λάτρεψαν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που αποφάσισαν να τα εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή και ευαισθητοποιήθηκαν πάνω στα θέματα υγιεινής διατροφής!