ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ EDUPASS

Αγαπητoί γονείς

Aπό τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 η σχολική κάρτα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες εκδίδεται μέσω της  νέας πλατφόρμας  edupass.gov.gr

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Σύμφωνα με  το ΦΕΚ 4960/26-10-2021:

α) Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/ τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες που φοιτούν σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας /δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και, ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση Self Test Μαθητών/τριών  – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών taxisnet, και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα.

β) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

γ) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Θα σας αποστείλουμε γραπτές οδηγίες για τη δήλωση του τεστ στη νέα πλατφόρμα τη Δευτέρα 1/11/2021.

   Με εκτίμηση 

  Η Διευθύντρια

Φιλιπποπούλου Βάια

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Σήμερα, Παρασκευή 29/10/21, αφιερώσαμε λίγο χρόνο για να μιλήσουμε για την αποταμίευση, η οποία έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως παγκόσμια ημέρα στις 31 Οκτωβρίου (φέτος πέφτει Κυριακή).

Οι μαθητές παρακολούθησαν μια μικρή παράσταση κουκλοθέατρου με ήρωες ζώα, φτιάξαμε έναν μικρό κουμπαρά γουρουνάκι και τελειώσαμε με την αφίσα της ημέρας .

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28 Οκτωβρίου 1940

Στιγμιότυπα από τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου. 81 χρόνια μετά αποτίουμε φόρο τιμής με κατάθεση στεφάνων και παρέλαση των μαθητών των σχολείων μας.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Η παρέλαση του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου

 

Επίσκεψη στο Μουσείο Βίνιανης

Η αναμνηστική μας φωτογραφία

Την Τρίτη 26/10/2021 επισκεφτήκαμε το Μουσείο Βίνιανης στη μαγευτική Παλιά Βίνιανη για να δούμε την εικαστική έκθεση που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αγράφων που ανταποκρίθηκε άμεσα  στο αίτημά μας και μας διέθεσε τα μικρά του λεωφορεία για τη μετακίνηση κι έτσι μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτή την τόσο ξεχωριστή επίσκεψη.

Στο χώρο του μουσείου μας υποδέχτηκε η κα Βούλα Σούκη η οποία μας μίλησε για τις διαφορετικές τεχνοτροπίες των έργων, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της τέχνης και μας εξήγησε την ανάγκη των καλλιτεχνών να δημιουργούν και πόσο δύσκολο είναι γι’ αυτούς να αποχωρίζονται τα έργα τους.

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη

Οι μαθητές κινήθηκαν στις αίθουσες του μουσείου, περιεργάστηκαν τους πίνακες και επέλεξαν το έργο που τους άρεσε περισσότερο με την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουν να το φιλοτεχνήσουν και οι ίδιοι!

Στο χρόνο που μας απέμεινε μέχρι να έρθει το μεταφορικό μας μέσο για την επιστροφή, επισκεφτήκαμε τα αλώνια και το όμορφα βαμμένο κάρο που βρίσκεται στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Μόνο τις καλύτερες εντυπώσεις και ευχάριστες στιγμές αποκομίσαμε απ’ αυτή την επίσκεψη!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940

Η ομαδική κατασκευή μας

Την Πέμπτη 28/10/21 στις 9:00 το πρωί θα συγκεντρωθούμε στο σχολείο για να παραστούμε στη δοξολογία, να ακούσουμε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες και να παρελάσουμε υψώνοντας ψηλά τη σημαία μας.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου   –     Ζήτω το ΟΧΙ

4 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 αφιερώσαμε την τελευταία διδακτική περίοδο στην Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Αναφερθήκαμε στα άρθρα της διακήρυξης των δικαιωμάτων των ζώων και αφού είδαμε βίντεο κινουμένων σχεδίων για τα αδέσποτα και τους σκύλους-οδηγούς, φτιάξαμε την αφίσα μας γράφοντας όμορφα λόγια για τα ζώα. Έπειτα οι μαθητές ζωγράφισαν και κατασκεύασαν από μία χάρτινη μαριονέτα ζωάκι.

Παρακολουθώντας τα βίντεο στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας

Η αφίσα μας και μερικές από τις μαριονέτες

Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ



Λήψη αρχείου