8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού.

Υπό αυτό το πνεύμα, στο σχολείο μας οργανώσαμε, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, αθλοπαιδειές που περιελάμβαναν, τρέξιμο, βάδην και σκυταλοδρομία είτε στο σύνολο των μαθητών είτε κατά ηλικιακή ομάδα. Επίσης το φετινό μήνυμα είναι “Το σχολείο σε κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά” και όλοι οι μαθητές ζωγράφισαν από μια αθλητική δραστηριότητα και φτιάξαμε την αφίσα μας.

Στιγμιότυπα των αγώνων

  

Μία σκυταλοδρομία

21 Σεπτεμβρίου-Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης

Στο σχολείο μας σήμερα 21 Σεπτεμβρίου, αφιερώσαμε την τελευταία διδακτική ώρα για να μιλήσουμε για την ειρήνη. Αφού διαβάσαμε online την Ειρήνη του Αριστοφάνη διασκευασμένη για παιδιά κι ακούσαμε το τραγούδι της ειρήνης, ακολούθησε συζήτηση. Γιατί τα παιδιά θέλουν την ειρήνη; Τι μας προσφέρει η ειρήνη; Ποιες λέξεις μας έρχονται στο νου όταν ακούμε την λέξη ειρήνη; Έπειτα οι μαθητές ζωγράφισαν το σήμα της ειρήνης και με τα έργα τους φτιάξαμε μια ομαδική εργασία. Ζήτω η ειρήνη!

Παρακολουθώντας το βίντεο

Η ομαδική μας εργασία

Αγιασμός Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκατούνας

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Αγαπητοί μας μαθητές,

σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με δύναμη και υγεία!

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του σχολείου μας, τη Δευτέρα 13/9/2021 στις 8.30 π.μ.  με τήρηση όλων των μέτρων κατά του covid-19 . Οι μαθητές θα προσέλθουν στο χώρο του σχολείου στις 8.15 π.μ., έχοντας κάνει το self test την Κυριακή και δηλώνοντάς το στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr .

Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από Τριπόταμο στις 7.15 π.μ. Όσοι γονείς συνοδέψουν τα παιδιά τους, θα παραμείνουν στο προαύλιο φορώντας μάσκα και τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Η προϊσταμένη του σχολείου

Καλωσήρθατε

Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για το σχολείο μας.
Επισκεφτείτε τις διάφορες σελίδες μας για να μάθετε περισσότερα.

Εκεί μπορείτε να βρείτε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν το σχολείο μας, την προσβασιμότητα στο σχολείο μας, τον κανονισμό λειτουργίας και τα νέα του σχολείου μας.