Στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας

222ΤηνΠαρασκευή 12 Μαϊου οι Α, Β, Δ, Ε τάξεις πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν παιχνίδια παλαιότερων χρόνων, άγνωστα τα περισσότερα σε αυτά. Μπορεί τα παιχνίδια να αλλάζουν , όχι όμως η  αξία του παιχνιδιού!

Επίσκεψη του Μητροπολίτη στο σχολείο μας

 

 

 

 

111 1Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Πέμπτη 11 Μαϊου επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, όπου συζήτησε με μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, διηγήθηκε μια όμορφη χριστιανική ιστορία και μοίρασε στο κάθε παιδί ένα βιβλίο. Τον ευχαριστούμε θερμά που βρίσκεται στο πλευρό μας!

Επιμόρφωση στη χρήση του διαδραστικού πίνακα

d2 Την Τετάρτη 03 Μαϊου οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μας μονάδας επιμορφώθηκαν στη χρήση του διαδραστικού πίνακα από την εκπαιδευτικό της Α΄τάξης του σχολείου, κ. Τσιτσοπούλου Μαρία.

Επίσκεψη στην Αρχαία Τίρυνθα

t2 t1Την Τετάρτη 3 Μαϊου οι μαθητές/τριες της Γ΄και Δ΄τάξης επισκέφθηκαν την ακρόπολη της αρχαίας Τίρυνθας, στα πλαίσια του μαθήματος της τοπικής ιστορίας. Ευχαριστούμε πολύ για την ξενάγηση τον κ.  Παπαδόπουλο Ηλία.

Ένα πιρούνι στην κουταλοχώρα

2 2 Τι ζητά ένα πιρούνι μέσα στην κουταλοχώρα; Δεν ταιριάζει, είναι διαφορετικό. Κι όμως όλα έχουν την αξία τους και τη θέση τους. Αυτό το μήνυμα πήραν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου παρακολουθώντας ένα διαφορετικό κουκλοθέατρο την Τρίτη 7 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Ενδοσχολική επιμόρφωση για τον Μέντορα

2 3Την Τρίτη 02 Μαϊου οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επιμορφώθηκαν από την εκπαιδευτικό και Μέντορα της σχολικής μας μονάδας, κ. Παπουτσή Γεωργία σχετικά με τον ρόλο, τα καθήκοντα και τις  αρμοδιότητες του Μέντορα, στα πλαίσια της αναβάθμισης του σχολείου και της ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών.

Θάλασσα, ένα μικρό παραμύθι ζωής

Την Παρασκευή 28 Απριλίου  οι τάξεις Α΄ και Β΄ επισκέφθηκαν την Κεντρική Βιβλιοθήκη ο Παλαμήδης στο Ναύπλιο,  όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ” Θάλασσα, ένα μικρό παραμύθι ζωής”. Μέσα από πολύ όμορφα βίντεο και  συζήτηση πήραν το μήνυμα πως αγαπάμε και προστατεύουμε το θαλάσσιο περιβάλλον.1 1