Για την σχολική χρονιά 2023-24 στο πλαίσιο της 8ης Εκπαιδευτικής Εθελοντικής Δράσης για Δότες Αίματος και Μυελού των Οστών στο σχολείο μας συμμετείχαμε στον δημιουργικό διαγωνισμό του προγράμματος Αστέρι της Ευχής Παίζοντας , Χορεύοντας και Τραγουδώντας μαθαίνοντας για τον Πολιτισμό, την Άθληση (Μουσική, Τέχνη) και την ΖΩΗ.
Το πρόγραμμα Αστέρι της ευχής εδώ και 25 χρόνια αποτελεί ένα από τα βασικά προγράμματα εξεύρεσης πόρων του οργανισμού ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν ευχές παιδιών που έχουν στερηθεί την παιδική ανεμελιά.
Παράλληλα γίναμε μέσα από τον μάθημα της Φυσικής Αγωγής και τον αθλητισμό, Αγγελιοφόροι μηνυμάτων εθελοντισμού, μηνυμάτων αγάπης και αλληλεγγύης για τα δυνατά παιδιά που αγωνίζονται καθημερινά, προσπαθώντας να νικήσουν τον ισχυρό αντίπαλο, τον καρκίνο.
Σε μια ηλικία εξέλιξης και ανάπτυξης υπάρχουν εκείνα τα παιδιά που καλούνται να ωριμάσουν απότομα και βίαια.
Μέσα στην διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων και θεραπειών ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ και
η ΜΟΥΣΙΚΗ είναι ένας τρόπος να διαχειριστούν όλα όσα βιώνουν και να εκφράσουν όσα νιώθουν πολλές φορές .
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ και
τα ΆΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ που έδωσαν σκληρό αγώνα και δεν τα κατάφεραν.
Εκείνα που πολέμησαν γενναία, που έδιναν θάρρος στους γονείς, που δεν το έβαζαν κάτω , μέσα από την αγωνία του θανάτου υμνούσαν το κάθε λεπτό της ζωής.
Εκείνα τα παιδιά που σήμερα μας χαμογελούν από ψηλά.
Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.