Στα πλαίσια του μαθήματος των γαλλικών οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού της γαλλικής γλώσσας κ. Λεβάντη Θεοδώρας, πήραν μέρος στον φετινό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας. Ο Διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γαλλικό Ινστιτούτο και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου οι οποίοι διδάσκονται τα γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Φέτος το θέμα ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2024 στο Παρίσι!
Οι μαθητές και οι μαθήτριες έπρεπε να παρουσιάσουν στα γαλλικά Έλληνες και Γάλλους Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες όλων των εποχών σε ένα σύντομο βίντεο, να κατασκευάσουν μία μασκότ δικής τους έμπνευσης και να δημιουργήσουν την ταυτότητά της.
Προκειμένου να ετοιμάσουν το τελικό προϊόν, οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν σπουδαίους Έλληνες και Γάλλους αθλητές αλλά και τα ολυμπιακά αθλήματα για τα οποία δημιούργησαν μία αφίσα, και “επισκέφθηκαν” διαδικτυακά τους χώρους της γαλλικής πρωτεύουσας όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες.
Ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν η δημιουργία της μασκότ η οποία έγινε με την καθοδήγηση και τη βοήθεια της εκπαιδευτικού των καλλιτεχνικών κ. Καίτης Λιαλιαμπίδου. Κατασκεύασαν έναν κόκορα, ο οποίος αποτελεί ένα από τα σύμβολα της Γαλλίας, και του φόρεσαν ένα στεφάνι από κλαδί ελιάς, που παραπέμπει στον κότινο, σύμβολο της νίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαίας Ελλάδας! Με τη μασκότ αυτή η μαθητές και οι μαθήτριες ένωσαν τον γαλλικό και τον ελληνικό πολιτισμό!
Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τη σπουδαία αυτή προσπάθειά τους!
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις υπέροχες δημιουργίες των μαθητών και των μαθητριών!
Αφίσα
Βίντεο της παρουσίασης των αθλητών
Η Μασκότ και η ταυτότητά της
Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.