3

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Σκρουτζ – Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία»,

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση  “Σκρουτζ – Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία”στο Πνευματικό Κέντρο των Γιαννιτσών.

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας άπληστος τσιγκούνης που μισεί τα Χριστούγεννα και ό,τι φέρνει χαρά στον κόσμο. Την Παραμονή τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού του συνεταίρου, του Τζέικομπ Μάρλι και τον ενημερώνει ότι θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα, που θα προσπαθήσουν να του θυμίσουν τι σημαίνει αγάπη. Θα καταφέρει να ξαναγίνει αυτός που ήταν και να γλιτώσει την αιώνια τιμωρία;

Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που προσλαμβάνουν τα παιδιά από την ιστορία του άπληστου ΣΚΡΟΥΤΖ ο οποίος, μετά την παρέμβαση των τριών πνευμάτων που του φανερώνουν την ασχήμια της ζωής του, μεταμορφώνεται σε άνθρωπο καλοσυνάτο που θέλει να μοιράζεται την περιουσία του με τους συνανθρώπους του. Ειδικά σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και πρέπει να αλληλοστηριζόμαστε για να επιβιώσουμε, το μήνυμα του σπουδαίου Ντίκενς μοιάζει πιο επιτακτικό και απαραίτητο.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση