Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2025 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Μοναδικό στην Ελλάδα, το Ολυμπιακό Μουσείο αφηγείται μια από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες της ανθρωπότητας, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων, γεφυρώνοντας παρελθόν με παρόν, με στόχο την ανάδειξη του Ολυμπιακού πνεύματος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν το Μουσείο με εκπαιδευτικό και διαδραστικό τρόπο ως ένα χώρο «ενεργό» και «ζωντανό», όπου η μουσειακή πληροφορία κινητοποιεί το κοινό σε συμμετοχή και διάδραση, προάγοντας τα υψηλά ιδανικά του αθλητισμού γενικά και του Ολυμπισμού.
Επίσης, θαύμασαν και την μόνιμη έκθεση «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ» που αποτελεί την σημαντικότερη εκθεσιακή παραγωγή του Ολυμπιακού Μουσείου. Η έκθεση αναπτύσσεται σε δύο μεγάλες ενότητες, που είναι αφιερωμένες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαιότητας και τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάθε ενότητα αποτελείται από τρεις σημαντικές υποενότητες, στις οποίες αναδεικνύεται το κοινωνικό και ιδεολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύχθηκαν οι Αγώνες, η διοργάνωση των Αγώνων και τα αθλήματα που συμπεριλαμβάνονταν σε αυτούς.
Η επίσκεψη του σχολείου μας στο Ολυμπιακό Μουσείο ήταν μια προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας και της διαχρονικότητας του Ολυμπισμού αλλά και της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας που αποσκοπεί στην καλλιέργεια και προαγωγή υγιών ηθικών αξιών, του πολιτισμού, της τέχνης και του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη διαδικασία ηθικής διαπαιδαγώγησης του σύγχρονου ανθρώπου.
