Δράση ΑΡΧΕΛΩΝ

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, το σχολείο μας μαζί με το νηπιαγωγείο ξεναγήθηκε διαδικτυακά στο κέντρο διάσωσης θαλάσσιων χελωνών «ΑΡΧΕΛΩΝ». Μέσα από τη ζωντανή διαδικτυακή ξενάγηση, γνωρίσαμε λίγα πράγματα γι’ αυτά τα όμορφα πλάσματα και μάθαμε σημαντικές πληροφορίες για εκείνα και στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στις εξωτερικές δεξαμενές και το θερμοκήπιο του «ΑΡΧΕΛΩΝ». Εκεί είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε χελωνίτσες που έχουν διασωθεί, μάθαμε την ιστορία της καθεμιάς και τα αίτια που προκάλεσαν τον τραυματισμό τους. Παρακολουθήσαμε επίσης τον τρόπο με τον οποίο τις φροντίζουν οι εθελοντές εκεί καθημερινά, τη σημαντική προσφορά που αυτοί παρέχουν και πληροφοριθήκαμε για το πρόγραμμα θεραπείας τους.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μας για το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε το περιβάλλον που μας φιλοξενεί και παράλληλα για τις θαλάσσιες χελώνες και την προστασία τους. Τι πιο σημαντικό να συμβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας, αφού εδώ στη νότια Κρήτη ενημερωθήκαμε ότι οι θαλάσσιες χελώνες έχουν επιλέξει τις παραλίες των Ματάλων και του Κομμού για να φτιάχνουν τις φωλιές τους;

 

Η Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας

Την ημέρα αυτή την περιμέναμε πώς και πώς και περισσότερο απ’ όλους φυσικά τα παιδιά μας. Στις 16 Φεβρουαρίου λοιπόν, αφού φτιάξαμε και διακοσμήσαμε τις δικές μας μάσκες παρέα με μουσική και τραγούδι, στη συνέχεια τσικνίσαμε με πεντανόστιμα σουβλάκια, συνοδευόμενα από πιτούλες και χυμούς, τα οποία ήταν προσφορά για τους μαθητές μας από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Την ημέρα αυτή δεν έλλειψαν φυσικά ο χορός, το κέφι, το παιχνίδι αλλά και το καραόκε.

    

 

   

 

Μαθαίνοντας στην αυλή του σχολείου

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων οι εκπαιδευτικοί από κοινού με τους μαθητές του σχολείου μας, αποφασίσαμε να καθαρίσουμε την αυλή μας. Ειδικότερα, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου πήραμε τα απαραίτητα εργαλεία μας, φορέσαμε τα γάντια και το πιο όμορφο χαμόγελό μας, σηκώσαμε τα μανίκια μας και μάθαμε στην πράξη πόσο σημαντική είναι η αξία του εθελοντισμού. Καθαρίσαμε λοιπόν την αυλή του σχολείου μας από τα χορτάρια, γεγονός το οποίο μας γέμισε απέραντη χαρά και προετοιμάσαμε το έδαφος για το φύτεμα των δικών μας λουλουδιών. Ήταν ομολογουμένως μια όμορφη και γεμάτη μέρα.

 

 

 

      

 

 

Τα αστέρια της ευχής

Στα πλαίσια του προγράμματος αστέρι της ευχής 2022-2023 που διοργανώνεται από τον οργανισμό Make A Wish Ελλάδας, το σχολείο μας αποφάσισε να συνδράμει, ώστε να πραγματοποιηθεί η ευχή ενός παιδιού που πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια. Οι μικροί μας μαθητές αγόρασαν αστέρια από τον οργανισμό, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στον μικρό Παναγιώτη που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 να πραγματοποιήσει την ευχή του, η οποία είναι να αποκτήσει έναν υπολογιστή Gaming, δηλαδή που να μπορεί να παίζει παιχνίδια που του αρέσουν.

Τα παιδιά μας ένιωσαν απέραντη χαρά και ευγνωμοσύνη που κατάφεραν να προσφέρουν τη βοήθειά τους σ’ ένα παιδί. Στόχος της δράσης αυτής λοιπόν ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για το έργο που προσφέρει ο συγκεκριμένος οργανισμός, να ευαισθητοποιηθούν για το γεγονός ότι πολλά παιδιά δυστυχώς πάσχουν από προβλήματα υγείας, άλλα πιο σοβαρά κι άλλα λιγότερο σοβαρά αλλά εξίσου σημαντικά, να γνωρίσουν και να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντική είναι η αξία της προσφοράς.