Αρχική » ΝΕΑ » «Πάμε Πακέτο» μέσω Skype με το 3/Θ Δημ. Σχολείο Μεγίστης (Καστελλόριζου) [αναδημοσίευση]

«Πάμε Πακέτο» μέσω Skype με το 3/Θ Δημ. Σχολείο Μεγίστης (Καστελλόριζου) [αναδημοσίευση]

Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το άρθρο από το blog του Δημοτικό Σχολείο Ν. & Π. Λυκογιάννης Ν. Νικομήδειας, Λαζοχωρίου, Ταγαροχωρίου

 ΣΥΝΔΕΣΗ SKYPE ΜΕ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 19-4-16 006Μια πρωτότυπη συνομιλία γεμάτη εκπλήξεις, πραγματοποιήθηκε μέσω Skype, από τους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας από τη Ν. Νικομήδεια με τους μαθητές και εκπ/κούς από το 3/Θ Δημ. Σχολείου Καστελλόριζου, την Τρίτη 19-4-2016 και ώρα 12:00. Η σύγχρονη τηλεδιάσκεψη με τη χρήση των ΤΠΕ, και στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Το νερό είναι υγεία», που εκπονούν οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, χάρισε μεγάλη ικανοποίσηση σε μικρούς και μεγάλους. Αρχικά οι δεκαοχτώ μαθητές, που φοιτούν στο Δημ. Σχολείο του ακριτικού νησιού μας  στο νοτιανατολικότερο άκρο της χώρας μας, μας παρουσίασαν ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για το νησί, που επιμελήθηκε ο δ/ντής του σχολείου κ. Γιώργος Σαμαράς, και μέσα από εισηγήσεις μαθητών του σχολείου του, γνωρίσαμε για τις ομορφιές, δραστηριότητες και ιδιαιτερότητες του μικρού Καστελλόριζου (Kastelo Rosso), που απέχει μόλις 800 μέτρα από τις ακτές της Τουρκίας και 4,5 ώρες ακτοπλοϊκά από τη Ρόδο.  Εμείς από την πλευρά μας παρουσιάσαμε το σχολείο μας, τα χωριά μας και την περιοχή μας γενικότερα, Στείλαμε όλη μας την αγάπη με το τραγούδι που δεσπόζει τη φετινή χρονιά «Ειν η Αγάπη μαγικό συστατικό», αλλά και με άλλα όπως «Γεια σου κύριε Μενεξέ» και τα κάλαντα του Λαζάρου, υπό την επιμέλεια της μουσικού μας κ. Δόξας Γουργουλιάτου.

ΣΥΝΔΕΣΗ SKYPE ΜΕ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 19-4-16 007Η πιο δυναμική στιγμή της συνάντησης ήταν όταν ενώ γνωρίζαμε την ημέρα και ώρα της συνάντησής μας, καλέσαμε στο σχολείο της Ν. Νικομήδειας, από πριν το συνταξιούχο δάσκαλο κ. Πάπαρη Δημήτριο. Ο λόγος ήταν πως σε προηγούμενη τηλεφωνική συνομιλία μας με τον δ/ντή του Δ. Σχ. Καστελλόριζου, στην προσπάθεια να κανονιστούν οι κανόνες και τα πλαίσια της συνεργασίας των δύο σχολείων, ο δ/ντής κ. Γ. Σαμαράς που κατάγεται από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, μου αποκάλυψε πως ο δάσκαλος που τον ενέπνευσε στα μαθητικά του χρόνια για να γίνει και ο ίδιος δάσκαλος, ήταν ο δάσκαλος κ. Πάπαρης Δημήτριος από τη Βέροια και πως εάν τον έβλεπα (εγώ ο γράφων), να του έδινα τους χαιρετισμούς του. Εγώ βέβαια άρπαξα την ευκαιρία και δεν τον έψαξα μόνο για τους χαιρετισμούς του μαθητή του, αλλά τον κάλεσα και στο σχολείο της Ν. Νικομήδειας, την ημέρα της σύνδεσης με το Καστελλόριζο, για να κάνουμε μια υπέροχη έκπληξη στο μαθητή του, που έγινε δάσκαλος και υπηρετεί σήμερα στο Καστελλόριζο, σαν να βιώνουμε ένα «ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ» όχι με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, αλλά με τον Ντίνο Αργυρίου. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο και συγκηνητικό και μερικοί εκπαιδευτικοί και απο τα δύο σχολεία βούρκωσαν. Ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές της φετινής χρονιάς, που θα μείνουν αξέχαστες. Δάσκαλος και μαθητής, Δάσκαλοι σήμερα κι οι δυο, ο πρώτος σήμερα συνταξιούχος, ο δεύτερος υπηρετώντας μακριά, αντάλλασαν λόγια συγκίνησης με ακροατές τους μαθητές των δύο σχολείων. Η υπέροχη αυτή συνάντηση έκλεισε ψέλλοντας όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, οι μεν από το Δ. Σχ. Ν. Νικομήδειας οι δε από το Δ. Σχ. Μεγίστης τον Εθνικό μας Ύμνο με την καθοδήγηση της μουσικού μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πάπαρη Δημήτρη, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας για το σχολικό μας πακέτο, αλλά κυρίως για τον «Δάσκαλο» με ήθος και αρχές, που υπήρξε τόσα χρόνια στην υπηρεσία και που επιβεβαίωσε ο μαθητής του ως δάσκαλος σήμερα απ΄την άλλη άκρη της Ελλάδας μας. Ευχαριστούμε τους εκπ/κούς του σχολείου μας κ. Πασχαλίδου Ευτυχία, Ματλή Βενετία και Φιλιππίδου Βασιλική για τις πρωτότυπες δράσεις που επιλέγουν στην εκπόνηση του περιβαλλοντικού μας προγράμματος για το νερό. Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Γιώργο Σαμαρά, μαζί με την κ. Μαρίνα από την Παντάνασσα της Άρτας και την κ. Ζωή από το Ριζάρι της Πέλλας, εκπ/κούς που διδάσκουν αγωνιστικά στο μακρινό Καστελλόριζο και τους ευχόμαστε να είναι υγιείς και σύντομα κοντά στα σπίτια τους, αλλά και να μην ξεχνούν ποτέ. πως αυτά τα χρόνια όσο δύσκολα κι αν φαντάζουν, μπορεί στο μέλλον να αναδειχτούν τα καλύτερα. Ευχαριστούμε τη μουσικό μας, κ. Δόξα, για τη μουσική αγάπη που περιέβαλε τη διάρκεια της σύνδεσής μας και τέλος ευχαριστούμε τα υπέροχα παιδιά μας, τους μαθητές μας, τα Ελληνόπουλα όπου κι αν φοιτούν, που ποιος ξέρει αύριο ποια από αυτά θα μας αναζητήσουν και από πού μέσω κάποιου άλλου όμορφου «ΠΑΚΕΤΟΥ».

ΣΥΝΔΕΣΗ SKYPE ΜΕ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 19-4-16 016Ευχαριστώ θερμά τον κύριο Ντίνο Αργυρίου για το αναπάντεχο “Πακέτο” του και του εύχομαι να είναι πάντα γερός και δυνατός και να συνεχίσει να προσφέρει στους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές του δυνατές συγκινήσεις που χαράσσονται στο νου και ομορφαίνουν τη ζωή! Όσο για τον δικό μου δάσκαλο, τον κύριο Πάπαρη Δημήτρη, ένα μόνο ευχαριστώ δεν αρκεί. Είναι ο άνθρωπος που μας δίδαξε ήθος, αξίες, κριτική σκέψη, μας έκανε ομάδα και σφήνωσε στο μυαλό μας πέρα από γνώσεις, λόγια σοφά κι αληθινά, που πολλές φορές στο διάβα των χρόνων επαναφέρουμε στο νου και μας καθοδηγούν! Είναι ο δάσκαλος που εμπνέει με τον τρόπο ζωής και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Είναι ο δικός μου δάσκαλος… και τον ευγνωμονώ!!! (Γ. Σαμαράς)

ΣΥΝΔΕΣΗ SKYPE ΜΕ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 19-4-16 001ΣΥΝΔΕΣΗ SKYPE ΜΕ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 19-4-16 003ΣΥΝΔΕΣΗ SKYPE ΜΕ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 19-4-16 013ΣΥΝΔΕΣΗ SKYPE ΜΕ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 19-4-16 021ΣΥΝΔΕΣΗ SKYPE ΜΕ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 19-4-16 026ΣΥΝΔΕΣΗ SKYPE ΜΕ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 19-4-16 020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση