Φεστιβάλ βιβλίου Καλαμάτας

0

Συγγραφέας: 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΥΘΕΙΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ | Κατηγορία Γενικά | , στις 22-12-2025

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καλαμάτα, προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της συγγραφέα Δέσποινας Μπογδάνη-Σουγιούλ, με τίτλο «Κόκκινο».
Το βιβλίο «Κόκκινο», το οποίο κυκλοφόρησε το 2025 από τις Εκδόσεις Πατάκη, είναι ένα εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο για παιδιά από 4 ετών και άνω, με 36 σελίδες και πλούσια εικονογράφηση της Έφης Κοκκινάκη.
Η ιστορία μιλά για το χρώμα κόκκινο μέσα από εικόνες της καθημερινότητας και συναισθήματα που δημιουργεί σε ένα παιδί, όπως το «κατακόκκινο φιλί της μαμάς», το ρόδι της Πρωτοχρονιάς ή την καρδιά που χαρίζουμε σε κάποιον.

Οι μαθητές άκουσαν τη συγγραφέα να μιλά για τη δημιουργία του βιβλίου και συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε συζήτηση και δραστηριότητες που στόχο είχαν τη γνωριμία με τον κόσμο του βιβλίου και την αξία της ανάγνωσης. Το έργο συνδυάζει λογοτεχνία με στοιχεία μουσικής, κίνησης και παιχνιδιού, βοηθώντας τα παιδιά να δουν τον κόσμο «μέσα από τα χρώματα».

IMG abfdf70b507b1260202df08e496dd654 V

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

0

Συγγραφέας: 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΥΘΕΙΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ | Κατηγορία Γενικά | , στις 22-12-2025

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας διοργάνωσε μια όμορφη και ζεστή εορταστική εκδήλωση το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, γεμίζοντας τον χώρο του σχολείου με χαμόγελα και χριστουγεννιάτικη διάθεση.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε εορταστική προβολή ταινίας, την οποία απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι σε μια φιλόξενη και γιορτινή ατμόσφαιρα. Ο Σύλλογος φρόντισε να προσφέρει στα παιδιά ζεστή σοκολάτα και ποπ κορν, κάνοντας την εμπειρία ακόμη πιο απολαυστική και δημιουργώντας την αίσθηση ενός πραγματικού κινηματογράφου.
Παράλληλα, τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε χριστουγεννιάτικες κατασκευές, αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη και δημιουργώντας όμορφα στολίδια και χειροτεχνίες. Η δραστηριότητα αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά και να μπουν ακόμη περισσότερο στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αποτέλεσε μια υπέροχη ευκαιρία για ψυχαγωγία, δημιουργία και σύσφιξη των σχέσεων της σχολικής μας κοινότητας. Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία και την άψογη οργάνωση, ευχόμενοι σε όλους καλές γιορτές με υγεία και χαρά. 🎄✨

IMG 2c84f1f307c30e7f42414d207001bf53 V

Αποτελέσματα του διαγωνισμού Bebras

0

Συγγραφέας: 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΥΘΕΙΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ | Κατηγορία Γενικά | , στις 16-12-2025

Η φετινή συμμετοχή στον Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras 2025-2026 ήταν: 34.706 μαθητές και μαθήτριες Πανελλαδικώς!

Συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ’ τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Γυθείου για τη συμμετοχή, την προσπάθεια και την επίδοση τους! Όλοι οι μαθητές πέτυχαν βαθμολογία άνω του μέσου όρου, με διάκριση της μαθήτριας Χρυσούλας Ευφραιμίας

Παναγιωταράκου, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στη σχολική μας μονάδα!

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και υπευθυνότητα στις απαιτήσεις του διαγωνισμού, αποδεικνύοντας τις ικανότητές τους στη λογική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων και την υπολογιστική σκέψη. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αγάπη για τη μάθηση!

IMG ca0c6f01186dbe896103cad0666b638b V IMG bd75e5d69e212d2620585081b24ddb85 V

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μονεμβάσια

0

Συγγραφέας: 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΥΘΕΙΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ | Κατηγορία Γενικά | , στις 11-12-2025

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων πραγματοποίησαν μια αξέχαστη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μονεμβασιά, έναν τόπο όπου η ιστορία και ο πολιτισμός συναντούν το φυσικό περιβάλλον με μοναδικό τρόπο. Η επίσκεψη οργανώθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ Μολάων «Διαβαίνονται τα καλντερίμια της καστροπολιτείας – από το χθες στο σήμερα», το οποίο προσέφερε στους μαθητές μια βαθιά και βιωματική γνωριμία με την καστροπολιτεία.

Οι μαθητές/τριες περπάτησαν στα στενά καλντερίμια, παρατήρησαν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της καστροπολιτείας και ένιωσαν να ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο. Το πρόγραμμα, δομημένο με τρόπο που αξιοποιεί τη διεπιστημονική και διαθεματική προσέγγιση, συνέβαλε στην καλλιέργεια αξιών και στάσεων που αφορούν τη σχέση του ανθρώπου με το ανθρωπογενές περιβάλλον, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την υπεύθυνη και θετική ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση.

Η εμπειρία αυτή δεν αποτέλεσε μόνο μια απλή εκπαιδευτική εκδρομή, αλλά ένα ταξίδι γνώσης, αισθητικής καλλιέργειας και σύνδεσης με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Οι μαθητές αποχώρησαν με πλούσια ερεθίσματα, εικόνες και γνώσεις, έχοντας κατανοήσει βαθύτερα τη σημασία της προστασίας και ανάδειξης του ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος.

IMG c5c695580601066dbb622933da8eb458 V IMG b251848c4086d1c125730942635ccfc1 V

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση