Ημερήσια αρχεία: 15 Δεκεμβρίου 2024
ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024 οι μαθητές και μαθήτριες της Β και Γ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα βιωματικό εργαστήρι όπου παρουσιάστηκε και αναγνώστηκε το παραμύθι “Το λουλούδι της Ισότητας” της Ευδοκίας Πρασίνου.
Την ίδια ημέρα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μεταφερθούν στο κατάλυμα της Γαλλίας στην παλιά πόλη της Ρόδου, όπου επισκέφτηκαν την έκθεση της κυρίας Ειρήνης Βαζούκου. Η καλλιτέχνιδα μας υποδέχτηκε στην έκθεσή της με τίτλο “No excuse” και τα παιδιά πραγματικά ενθουσιάστηκαν τόσο με την ίδια, όσο και με τα έργα της! Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για τα παιδιά γιατί ήρθαν σε επαφή με την ίδια τη δημιουργό των έργων, υπήρχε μια υπέροχη διάδραση και αλληλεπίδραση, αν και τα μηνύματα σίγουρα θα ήταν περισσότερο αντιληπτά από παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Είχαν μάλιστα την ευκαιρία να αγγίξουν τα έργα, να θέσουν τα ερωτήματά τους και να αναχωρήσουν πλούσιοι σε καλλιτεχνικές εμπειρίες!
Τέλος, η εκπαιδευτική μας εκδρομή ολοκληρώθηκε με έναν όμορφο περίπατο στα δρομάκια της παλιάς πόλης! Τα παιδιά γέμισαν εμπειρίες και η μέρα ήταν περισσότερο διδακτική από ποτέ!
Ευχαριστούμε τους/τις διοργανωτές/τριες της εκδήλωσης για τη δωρεάν μετακίνηση από Μάσαρη στο Δημαρχείο Ρόδου και στην παλιά πόλη και για την ευκαιρία που έδωσαν στους/στις μαθητές/τριές μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών.





