Eπίσκεψη της πυροσβεστικής στο σχολείο μας

Σήμερα 2 Μαρτίου είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας κλιμάκιο από την πυροσβεστική υπηρεσία Χερσονήσου.

Δύο οχήματα  της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρέθηκαν  στην αυλή του σχολείου μας και οι μαθητές των σχολείων  ενημερώθηκαν για την λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και  τους τρόπους αντιμετώπισης των περιστατικών πυρκαγιάς, την καθοριστική παρέμβαση των πυροσβεστών σε φυσικές καταστροφές όπως σεισμούς, πλημμύρες, αλλά και σε απεγκλωβισμούς ανθρώπων σε τροχαία ατυχήματα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα παιδιά που συμμετείχαν έμαθαν βιωματικά πως πρέπει να αντιδρούν σε περίπτωση μιας πυρκαγιάς ή μιας φυσικής καταστροφής, ενημερώθηκαν και περιεργάστηκαν τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες και, ταυτόχρονα, πληροφορήθηκαν για τη χρήση του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Προηγήθηκε άσκηση σεισμού  όπου  αναφέρθηκαν και τρόποι προστασίας της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό.

Ευχαριστούμε πολύ τους τρεις πυροσβέστες που βοήθησαν στην επίδειξη και κυρίως τον κο Μαραυγάκη Δημόκριτο που κατάφερε με απλό τρόπο να μεταφέρει στα παιδιά τις γνώσεις του.2 3 n280 n

2 31 n234 n