ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα εφαρμοστεί για τρίτη συνεχή χρονιά το νέο, διευρυμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο αναπτύσσεται σε τρεις (3) ζώνες:

Την πρώτη ζώνη, «Μεσημβρινό γεύμα – Διατροφική αγωγή», διάρκειας μίας (1) διδακτικής ώρας.

Τη δεύτερη (2η) ζώνη, «Μελέτη – Προετοιμασία», διάρκειας δύο (2) διδακτικών ωρών, στην οποία εντάσσεται, τουλάχιστον για μια (1) διδακτική ώρα το γνωστικό αντικείμενο της «Μελέτης – Προετοιμασίας» στη γλώσσα και τα μαθηματικά και μία (1) διδακτική ώρα, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί σε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα αντικείμενα: αγγλικά, αθλητισμός, εικαστικά, μουσική, θεατρική αγωγή και Τ.Π.Ε. με λήξη στις 15:50.

Την τρίτη (3η) ζώνη, «Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι», στην οποία εντάσσονται οι σχολικοί μαθητικοί όμιλοι, στο πλαίσιο λειτουργίας των οποίων μπορούν να ενταχθούν αντικείμενα όπως: Εκπαιδευτική Ρομποτική, Πνευματικά Παιχνίδια και Παζλ, Μαθηματικά Παιχνίδια, Ομαδικά Αθλήματα, Παραδοσιακοί ή Μοντέρνοι Χοροί, Εικαστικές Τέχνες, με λήξη στις 17:30.

Το ελάχιστο όριο μαθητών για τη δημιουργία ενός σχολικού μαθητικού ομίλου είναι οι 10 μαθητές. Η αποχώρηση των μαθητών θα λαμβάνει χώρα ή στις 15:50, με το πέρας της δεύτερης ζώνης, ή στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος (θα υπάρχει και η δυνατότητα ενδιάμεσης αποχώρησης στις 14:55).

Εάν δε συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία Ομίλου τότε θα εφαρμοστεί το ολοήμερο πρόγραμμα με λήξη στις 16:00 και δυνατότητα ενδιάμεσης αποχώρησης στις 15:00.

Παρακαλούμε, αν ενδιαφέρεστε για εγγραφή του παιδιού/ των παιδιών σας στο ολοήμερο πρόγραμμα για το νέο σχολικό έτος 2024-2025, να συμπληρώσετε την αίτηση που έχει διανεμηθεί στα παιδιά σας και να την προσκομίσετε στη Διεύθυνση του Σχολείου μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024. Μπορείτε, επίσης, να την παραλάβετε από τη Διεύθυνση του Σχολείου. Ευχαριστούμε πολύ.