Με μια διαφορετική αρχή , υποδεχτήκαμε την πρώτη σχολική εβδομάδα του Φλεβάρη . Με συνταξιδιώτες τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δ. Σχ. Μανιακίου, φτιάξαμε μια φανταστική παρέα και ταξιδέψαμε στην Κοζάνη , για να παρακολουθήσουμε την ποιοτική θεατρική παράσταση «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΩΕ».
Μαγευτήκαμε από τον υπέροχο κόσμο του θέατρου και αποκτήσαμε πολλά χρήσιμα εφόδια για το μυαλό και την ψυχή μας .
Παράλληλα δώσαμε υπόσχεση να ανταμώσουμε σύντομα με τις φίλες και τους φίλους από το Μανιάκι , για μελλοντικές κοινές δράσεις και περιπέτειες .
Λίγα λόγια για το έργο
Ενώ ολόκληρος κόσμος βυθίζεται, μια κιβωτός παλεύει με τα κύματα. Ο προνοητικός Νώε, τα παιδιά και τα εγγόνια του, μαζί με δεκάδες ζώα, όχι μόνο ήμερα αλλά και άγρια, ταξιδεύουν και αγωνίζονται για την επιβίωση. Εναντίον τους δεν είναι μόνο τα κύματα, αλλά, στιγμές στιγμές, και οι μεταξύ τους σχέσεις. Στον περιορισμένο χώρο της κιβωτού, οι συγκάτοικοι συγκρούονται και συμφιλιώνονται, θυμώνουν και συγχωρούν, διαφωνούν και συνεργάζονται, απογοητεύονται και ελπίζουν. Γνωρίζουν καλύτερα τους άλλους αλλά και τον εαυτό τους. Κι αναρωτιούνται για ένα σωρό πράγματα: για τη φύση, τη θέση μας μέσα σε αυτήν, πόσο μαθαίνουμε μέσα από την ιστορία, πόσο ανοιχτοί είμαστε στο καινούργιο. Αν και σπάνια παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την αξία του ταξιδιού.









