Σήμερα, 30 Ιανουαρίου, γιορτάσαμε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, προστατών όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητών και εκπαιδευτικών. Τιμήσαμε τη σημαντική αυτή ημέρα με εκκλησιασμό, ενώ ακολούθησε η αρτοκλασία με άρτους που είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών, καθώς και δημιουργικές κατασκευές από τους μαθητές.
Μηνιαία αρχεία: Ιανουάριος 2026
Ένα ταξίδι στην παράδοση από τη Β΄ Δημοτικού
Τα παιδιά της Β΄ Δημοτικού, μαζί με την εκπαιδευτικό τους κα Βιβή, δημιούργησαν ένα μικρό λαογραφικό μουσείο στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας. Με πολλή χαρά και ενθουσιασμό έφεραν αντικείμενα από το σπίτι τους, τα οποία τους χάρισαν οι παππούδες και οι γονείς τους. Μέσα από αυτά τα παλιά αντικείμενα γνώρισαν τον τρόπο ζωής των προηγούμενων γενεών και έμαθαν να σέβονται και να αγαπούν την παράδοση. Τα παιδιά ετοίμασαν επίσης μια όμορφη πρόσκληση και κάλεσαν όλες τις τάξεις του σχολείου να επισκεφτούν το λαογραφικό μουσείο τους. Η δράση αυτή αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία μάθησης, συνεργασίας και δημιουργικότητας για όλους.
Κοπή Βασιλόπιτας στο Σχολείο μας για το Νέο Έτος
Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, σε ένα ευχάριστο και εορταστικό κλίμα. Οι βασιλόπιτες παρασκευάστηκαν με αγάπη και μεράκι από μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι προσέφεραν δώρα στους τυχερούς που βρήκαν το φλουρί.
Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων νηπ/γείου Μελισσοχωρίου & Δ.Σ Λεύκτρων για τη διαρκή στήριξη και τη σημαντική προσφορά του, καθώς και για τη βασιλόπιτα των εκπαιδευτικών. Φετινός νικητής του φλουριού των δασκάλων αναδείχθηκε ο κ. Πανταζής Γιαννιός.
Ένα Ταξίδι στον Κόσμο των Φάρων
Στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού ασχολήθηκαν με τους φάρους, μελετώντας την ιστορία τους, τη χρησιμότητά τους και την εξέλιξή τους έως σήμερα. Γνώρισαν φάρους της Ελλάδας αλλά και του κόσμου, ανακαλύπτοντας τον σημαντικό ρόλο τους στη ναυσιπλοΐα. Στο τέλος, κατασκεύασαν τους δικούς τους φάρους με ανακυκλώσιμα υλικά, οι οποίοι θα εκτεθούν στο σχολείο για να τους θαυμάσουν οι συμμαθητές τους, αλλά και στην τελική εκδήλωση της σχολικής χρονιάς, όπου θα τους δουν όλοι οι γονείς.
















