Ενέργειες – βήματα για την επιστροφή στο σχολείο από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας



Λήψη αρχείου

Σχολική κάρτα Covid-19

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Με βάση την ανακοίνωση του Υπουργείου τα σχολεία μας θ’ ανοίξουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου δια ζώσης!

Για την ενημέρωσή σας παρακάτω διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες…. 

Οι μικροί μαθητές θα καθίσουν στα θρανία αφού έχουν κάνει self test ενώ και οι μάσκες θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικές. Από σήμερα, Τετάρτη 5/5, η προμήθεια των τεστ από τα φαρμακεία.

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή- rapid-test).

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται κάθε σχολική εβδομάδα, τουλάχιστον άπαξ, πριν από τη Δευτέρα. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων  παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

O ΕΟΔΥ «ανέβασε» βίντεο στο οποίο εξηγεί βήμα βήμα όλη τη διαδικασία για το πως θα γίνονται τα τεστ.

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές φέρουν την σχολική αυτή κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς κατά την είσοδό του στο Σχολείο την  Δευτέρα ή όποτε τους ζητηθεί.

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID 19 μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών, σύμφωνα με το έντυπο που υπάρχει στο τέλος. Από την Δευτέρα θα μπορέσουμε να εκτυπώσουμε (χωρίς στοιχεία) και να δώσουμε στους μαθητές μας.

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Αυτό είναι το έντυπο που εκδίδεται από την ιστοσελίδα self-testing.gov.gr και πρέπει να έχουν  οι μαθητές μαζί τους.

Η σχετική ΚΥΑ σε μορφή pdf

Σχολική κάρτα Covid-19

Καλή επιστροφή!!!