Πολυγλωσσία – Αγγλικά Ε΄ τάξης

Διδάσκουσα:  Τσάνταλη Καλλιόπη, Αγγλικής Γλώσσας
Οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν project με θέμα την Πολυγλωσσία.
Ορμώμενοι από τις θεματικές ενότητες του βιβλίου Αγγλικών σχετικά με την ομιλία ξένων γλωσσών και στο πλαίσιο της καλλιέργειας της διαπολιτισμικής συνείδησης, οι μαθητές μας δημιούργησαν ένα πολυσύνθετο έργο.
Αρχικά πραγματοποίησαν έρευνα στον τοπικό πληθυσμό σχετικά με τη χρήση ξένων γλωσσών, έχοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να μυηθούν στην ερευνητική διαδικασία και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την έρευνα με επιστημονικό τρόπο.
Παράλληλα, ανέπτυξαν διερευνητικές δεξιότητες μέσα από τη διαδικασία εύρεσης και καταγραφής συγκεκριμένου λεξιλογίου σε οκτώ (8) διαφορετικές γλώσσες για τη δημιουργία αφίσας.
2023 03 22 9 19 π.μ. Office Lens
Επιπρόσθετα, είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες με τη δημιουργία μασκών και την ερμηνεία του τραγουδιού “Το σ’ αγαπώ σ’ όλες τις γλώσσες” του Γιάννη Βογιατζή.
Μέσα από τη συνολική προσπάθεια και την εκπόνηση της εργασίας τους ανέπτυξαν κοινωνικές δεξιότητες και πιο συγκεκριμένα την αποδοχή, το σεβασμό, τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια.
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς: Παναγιώτη Θεοδώρου (Πληροφορική), Κωνσταντίνο Τερμεντζή (Μουσική) και Σμαρώ Ταχματζίδου (Εικαστικά) για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση του project.
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση