Αρχική » Δράσεις Τμημάτων » « Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού »

Καλώς ήλθατε στο σχολείο μας!

Λίγα λόγια για το σχολείο μας!

Το 1905 οι αδερφοί Θεοχάρης και Πολυχρόνης Κότσικας, στη μνήμη των γονέων τους, αποφασίζουν να
κτίσουν με προσωπικά τους έξοδα ένα νέο σχολείο, το οποίο υφίσταται και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Είναι
ένα κτίριο σε σχήμα Π με άνοιγμα
προς το βορρά. Η γενική κατασκευή και
εικόνα του κτιρίου παραπέμπει σε νεοκλασικό ρυθμό.
Προς τιμήν των δωρητών, το σχολείο ονομάζεται «Κοτσίκειον».

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 1ου Δ.Σ.

Παρακάτω παρατίθεται η Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του 1ου Δ.Σ. Καρύστου. Στην έγκριση αυτή προχώρησε ο Προιστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, κ. Λυγούρας Βασίλειος καθώς και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, κ. Καραφέρη Παναγιώτα.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ karystos

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1ου Δ.Σ.-ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Διαβιβαστικό Έγκρισης Εσωτερικού Κανονισμού 1oυ Δ.Σ. Καρύστου

 

Ετικέτες

Σκακιστική άσκηση

« Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού »

 

 

1ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου

« Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού »

 

Σκοπός, ήταν να νιώσουν οι μαθητές τη χαρά της άθλησης ,χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος διεξήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 με θεματικό άξονα: « Νιώσε τη χαρά της άθλησης ,χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους».

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου διοργανώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία δράσεις αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά». Πραγματοποιήθηκαν προβολές ταινιών σχετικά με τη χαρά που προσφέρει η άθληση, χωρίς τα παιδιά να έχουν το φόβο της αποτυχίας, ζωγραφική, κολάζ και αθλητικά παιχνίδια στον προαύλιο χώρο. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες οι μαθητές διασκέδασαν, δραστηριοποιήθηκαν και γνώρισαν τη χαρά της συνεργασίας και της επίλυσης διαφόρων προβλημάτων και καταστάσεων μέσα από τις ενέργειες της ομάδας και του συνόλου.

Η Δ/ντρια του σχολείου, Σπυριδούλα Διακάκη, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συγχαρητήριά της τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου και ιδιαίτερα στον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, Βαλσάμη Στέφανο, για την άψογη συνεργασία και την επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων της ημέρας.

Επισημαίνεται ότι κατά την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των ανωτέρω δράσεων με ευθύνη τηρήθηκαν απαρέγκλιτα τα οριζόμενα σε σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ή/και εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορούν (α) στα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2.

Η εκδήλωση, αν και σύντομη σε διάρκεια, είχε επιτυχία και ανανεώσαμε το «ραντεβού» μας για την επόμενη χρονιά. Ας είναι πάντοτε αυτή η ημέρα ευκαιρία, τόσο για χαρά και παιχνίδια, όσο και για μια ευκαιρία για προβληματισμό πάνω στο ζήτημα της χαράς της άθλησης καθώς και στην προσπάθεια να εξαλειφθεί ο φόβος της αποτυχίας .

Σεπτέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση