Καλώς ήλθατε στο σχολείο μας!

Λίγα λόγια για το σχολείο μας!

Το 1905 οι αδερφοί Θεοχάρης και Πολυχρόνης Κότσικας, στη μνήμη των γονέων τους, αποφασίζουν να
κτίσουν με προσωπικά τους έξοδα ένα νέο σχολείο, το οποίο υφίσταται και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Είναι
ένα κτίριο σε σχήμα Π με άνοιγμα
προς το βορρά. Η γενική κατασκευή και
εικόνα του κτιρίου παραπέμπει σε νεοκλασικό ρυθμό.
Προς τιμήν των δωρητών, το σχολείο ονομάζεται «Κοτσίκειον».

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 1ου Δ.Σ.

Παρακάτω παρατίθεται η Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του 1ου Δ.Σ. Καρύστου. Στην έγκριση αυτή προχώρησε ο Προιστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, κ. Λυγούρας Βασίλειος καθώς και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, κ. Καραφέρη Παναγιώτα.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ karystos

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1ου Δ.Σ.-ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Διαβιβαστικό Έγκρισης Εσωτερικού Κανονισμού 1oυ Δ.Σ. Καρύστου

 

Ετικέτες

Σκακιστική άσκηση

25η Μαρτίου 1821- Ελευθερία ή Θάνατος!!

<<Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι…>>:  Ανδρέας Κάλβος

.jpg

Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-2024

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητές/τριων στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-2024, παρατείνονται μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.

τίτλο 1

Τουρνουά Επιτραπέζιου Παιχνιδιού

Η Ε’ τάξη, με υπεύθυνη δασκάλα την κ. Ζαχαροπούλου Κατερίνα, διοργάνωσε έναν διαγωνισμό…διαφορετικό από τους άλλους. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό επιτραπέζιου παιχνιδιού, και πιο συγκεκριμένα το γνωστό σε όλους μας  «φιδάκι». Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, υπάρχει μια υποενότητα με τίτλο «Επιτραπέζια Παιχνίδια». Έτσι λοιπόν, αφήσανε για λίγο το μάθημα και πιάσανε το «φιδάκι». Οι μαθητές/τριες της Ε’ χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες των δύο ατόμων, και ρίχτηκαν στο παιχνίδι! Είχαμε τόσα επιτραπέζια, όσα και οι ομάδες που σχηματοποιήθηκαν. Και φυσικά, για να είναι σωστό το τουρνουά, ξεκίνησαν να παίζουν όλοι/ες ταυτόχρονα. Ο πρώτος που βγήκε πρώτος, κέρδισε ένα ολοκαίνουριο βιβλίο!

Τα οφέλη των επιτραπέζιων παιχνιδιών είναι πολλά. Αποτελούν μέσο διασκέδασης, χαράς και έκφρασης συναισθημάτων. Επίσης, αυξάνουν τη δημιουργικότητα του παιδιού με την ενίσχυση της αντιπαράθεσης, του υγιούς ανταγωνισμού και την εφαρμογή στρατηγικών επίλυσης προβλημάτων. Ακόμη, κινητοποιούν το παιδί μαθαίνοντας του κανόνες και παρακινώντας το να θέτει στόχους και να τους επιτυγχάνει.

collage 16

collage 15 1

collage 18 1

336115739 1252903002320929 5021456417714107010 n 1 149x300 1

 

 

Εαρινή Ισημερία: Σήμερα η πρώτη μέρα της Άνοιξης

Η άνοιξη έφτασε και επισήμως, καθώς σήμερα, Δευτέρα (20/3), είναι η ημέρα της εαρινής ισημερίας για το 2023, του φαινομένου κατά το οποίο η μέρα και νύχτα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια. Στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας, μετά την εαρινή ισημερία «μεγαλώνει» η μέρα, μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου, όταν και παρατηρείται η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου. Στο νότιο ημισφαίριο, η ισημερία σηματοδοτεί την έναρξη του φθινοπώρου, γι’ αυτό και ονομάζεται «φθινοπωρινή ισημερία».

Καλώς μας ήρθες άνοιξη, σε περιμέναμε με λαχτάρα και ανυπομονησία.

IMG 20230321 090838 150 3 1

 

Έλεγχοι Προόδου

334569181 224400593449881 7499235695247616214 n

Μύρισε… άνοιξη

Ένας κούκος, λένε, πως δεν φέρνει την άνοιξη. Όμως πολλά χελιδόνια μαζί και δύο ολάνθιστες αμυγδαλιές σίγουρα αποτελούν την πιο γλυκιά αναγγελία της άνοιξης. Η Β’ τάξη, λοιπόν, ανέλαβε να φέρει την άνοιξη στο σχολείο με τον πιο όμορφο τρόπο. Σχεδίασαν, ζωγράφισαν χελιδόνια και δύο ανθισμένες αμυγδαλιές.

collage 13 1

collage 14 1

Εκδρομή στην Αθήνα

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, τα δύο τμήματα της Γ’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Kαι φυσικά, η χαρά είναι απερίγραπτη. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Οδύσσεια» της Κάρμεν Ρουγγέρη, στο Christmas Theater. Η Οδύσσεια του Ομήρου αποτελεί μία από τις ενότητες που διδάσκεται στο μάθημα της Ιστορίας της Γ’ δημοτικού, οπότε δεν γινόταν  να αφήσουμε αυτήν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Στην συνέχεια, κάναμε μια στάση για φαγητό στην ταβέρνα του Κώστα, στην Παιανία, όπου μας περιποιήθηκαν και με το παραπάνω. Τελευταία στάση μας, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής «Jumicar», στη Νέα Μάκρη. Εκεί πραγματοποιήθηκε μια ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας και του Κ.Ο.Κ, προβληθήκαν ειδικά βίντεο για την ασφαλή κυκλοφορία και τέλος, τα παιδία οδήγησαν μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο πάρκο. Έμαθαν για την σωστή οδηγική συμπεριφορά, για την ερμηνεία των διαφόρων πινακίδων και αντιλήφθηκαν πως είναι να κινείς ένα όχημα.

Μία μέρα γεμάτη… όμορφες στιγμές, νέα μέρη, καινούριες εμπειρίες… Το οφείλουμε στα παιδία μας, να τους χαρίζουμε χαμόγελα. Γιατί το σχολείο δεν είναι μόνο το μάθημα! Είναι πολλά ακόμη, που τα ανακαλύπτουμε παρέα με τους μαθητές/τριες μας…

collage 19 1 

collage 21

collage 20

collage 22

 

Οδοντιατρικός έλεγχος από το Χαμόγελο του Παιδιού

Σήμερα, 13 Μαρτίου 2023, επισκέφτηκε το σχολείο μας η κινητή ιατρική μονάδα «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» του Συλλόγου  «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το Οδοντιατρικό και Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας και το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου.  Εθελοντές γιατροί και οδοντίατροι πραγματοποίησαν δωρεάν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές/τριες του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε το ευγενέστατο προσωπικό από το «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και την Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Κανέλλου-Χουντάση Μαρία, για τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο και την άψογη συνεργασία μας.

collage 18

Μαθήματα yoga στο σχολείο μας

Η έναρξη των μαθημάτων γιόγκα είναι γεγονός!!!!!!! Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτήν την καινούρια δράση που ξεκίνησε για μικρούς και μεγάλους στον χώρο του σχολείου μας. Στο πρώτο μάθημα παιδιά και γονείς όλων των τάξεων ταξίδεψαν στην χαλάρωση, αφέθηκαν στην μουσική και γύμνασαν το σώμα, αλλά και την ψυχή τους. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, και ιδιαιτέρως την κ. Καλλιόπη Μπαμπανιώτη, που ανέλαβαν αυτήν την δημιουργική και διασκεδαστική δράση. Επίσης, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και στην υπεύθυνη δασκάλα της γιόγκα, κ. Μαρία Μπιθικότζη.

*Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς, καθώς και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

collage 17

Το Χαμόγελο στο σχολείο μας

Καρύστου 2 page 0001

Μάρτιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Σαν σήμερα

26/3/1896: Ο Λεωνίδας Πύργος είναι ο πρώτος έλληνας ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Στον τελικό του ξίφους ασκήσεως διδασκάλων νικά τον γάλλο Περονέ και κατακτά το χρυσό μετάλλιο.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων