Άρθρα ανά μήνα: Νοέμβριος 2021
Απογραφή 2021 ΕΛΣΤΑΤ: Πως γίνεται ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής – Οδηγίες για την αυτοαπογραφή
Συμμετέχουμε στην ΑΠΟΓΡΑΦΗ, στηρίζουμε τον τόπο μας
Ξεκίνησε η απογραφή 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ με 60.000 απογραφείς να μοιράζουν σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα επιστολές με το μοναδικό “Κωδικό Απογραφής” προκειμένου να μπορεί να γίνει η ηλεκτρονική απογραφή ή αλλιώς αυτοαπογραφή.
Η απογραφή επηρεάζει καθοριστικά:
- Τις χρηματοδοτήσεις από Εθνικά, Περιφερειακά και Ευρωπαϊκά προγράμματα
- Τις κρατικές επιχορηγήσεις κάθε Δήμου
Η απογραφή μπορεί να γίνει:
- Ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας το μοναδικό κωδικό της ΕΛ.ΣΤΑΤ για κάθε κατοικία
- Με προσωπική συνέντευξη μέσω τηλεφώνου
- Με επίσκεψη του απογραφέα στην κατοικία σας και τη συμπλήρωση έντυπου ερωτηματολογίου
Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr “Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021”, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό “Κωδικό Απογραφής” και τους κωδικούς taxisnet ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του.
Πρέπει να φυλάξετε τον “Κωδικό Απογραφής” μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2022 σε περίπτωση που χρειαστούν διευκρινίσεις από την ΕΛΣΤΑΤ.
Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορέσετε να κάνετε αυτοαπογραφή ή το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που υποβάλατε δεν είναι πλήρως συμπληρωμένο, ο/η Απογραφέας της περιοχής σας θα σας επισκεφθεί μετά τις 27 Νοεμβρίου 2021 προκειμένου να σας απογράψει με τον παραδοσιακό τρόπο, με έντυπο ερωτηματολόγιο.
Δείτε αναλυτικές οδηγίες βήμα προς βήμα στον οδηγό που επισυνάπτεται!
| Ευθυμία-Μαρία Μούζου Γραφείο Δημάρχου |
Υλικά της ΠΡΩΤΑ.12 σχετικά με τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Εdupass
Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία του «edupass.gov.gr» επεκτείνεται στις Σχολικές Μονάδες της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: https://www.minedu.gov.gr/news/50530-26-10-21-i-leitourgia-tou-edupass-gov-gr-epekteinetai-stis-sxolikes-monades-tis-dimosias-protovathmias-defterovathmias-ekpaidefsis-kai-eidikis-agogis
“Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.
H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.
Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.
Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.
Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και
Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.
EduPass_Οδηγίες για κηδεμόνες
01-11-21 Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία
Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει:
Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από τη Δευτέρα, 1 ως και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, μία συσκευασία με πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.
Υπενθυμίζεται ότι:
* το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
* ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
* βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
* οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),
* η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι από την 1η Νοεμβρίου και εφεξής, η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες θα δηλώνεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία νέα πλατφόρμα θα εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
(περισσότερα…)









