Οδηγίες για εγγραφή των μαθητών στην ηλεκτρονική τάξη

Αγαπητοί γονείς

Σας υπενθυμίζουμε πως θα πρέπει, όσοι δεν το έχετε ακόμα κάνει, να δημιουργήσετε μαθητικό λογαριασμό για κάθε μαθητή/τρια, σύμφωνα με τις οδηγίες που σας έχουμε δώσει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν δημιουργήσει μαθήματα στην διεύθυνση:  https://eclass.sch.gr/modules/auth/courses.php?fc=15372, τα οποία μπορούν τα παιδιά, προς το παρόν να παρακολουθούν, απλά, ελεύθερα. Η είσοδος του παιδιού σας στην ηλεκτρονική τάξη με τον μαθητικό του λογαριασμό μπορεί να του δώσει, επιπλέον, μαθησιακές δυνατότητες, εκτός από το να βλέπει, απλά, το μάθημα. Για παράδειγμα, θα μπορεί να επικοινωνεί και να συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό και τους συμμαθητές του, να στέλνει και να παίρνει πίσω αξιολογημένες τις εργασίες του ή να συμμετέχει σε ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες της ηλεκτρονικής του τάξης.

 

Μετά τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού των παιδιών θα πρέπει να μπείτε στην ηλεκτρονική τάξη, στο σύνδεσμο: https://eclass.sch.gr/, κάνοντας σύνδεση με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που έχετε πάρει κατά την εγγραφή σας στο Π.Σ.Δ

Στη συνέχεια θα πρέπει να πατήσετε την πράσινη ταμπελίτσα «Εγγραφή σε μάθημα» και να εγγραφείτε στα μαθήματα, επιλέγοντας (κάνοντας κλικ) στα κουτάκια των μαθημάτων της τάξης του παιδιού σας από τη λίστα μαθημάτων που υπάρχουν στο σχολείο μας. Με αυτόν τον τρόπο κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να γνωρίζει ποιοι/ποιες μαθητές/μαθήτριες παρακολουθούν το μάθημά του και ποιοι/ποιες συμμετέχουν και ολοκληρώνουν τις δραστηριότητες που αναθέτει.

 

Το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμό θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε πιο εύκολα την παραπάνω διαδικασία:

https://www.youtube.com/watch?v=ejRzKIqV6NI

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

 

1 σχόλιο στο “Οδηγίες για εγγραφή των μαθητών στην ηλεκτρονική τάξη

Τα σχόλια είναι κλειστά.