eTwinning: Little Chefs (Μαγειρέματα)

εικόνα Viber 2024 06 12 18 23 33 453

Στην τρίτη φάση του προγράμματος “Little Chefs”, σειρά είχε η επιλογή δύο ελληνικών πιάτων και η προμήθεια των υλικών. Αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε γεμιστά λαχανικά, λαμβάνοντας υπόψη πως είναι ένα φαγητό που συναντάται συχνά στα ελληνικά τραπέζια, είναι ανοιξιάτικο, μυρωδάτο και θρεπτικό! Επίσης, επιλέξαμε τα πασχαλινά κουλουράκια που ήμασταν σίγουροι πως θα λατρέψουν τα παιδιά-συνεργάτες μας!

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και η μαγειρική ξεκίνησε! Οι αρμοδιότητες ήταν ποικίλες (καθάρισμα, κόψιμο, ανακάτεμα, γέμισμα και πολλά άλλα) και η κατανομή εργασιών ξεκάθαρη. Το κάθε παιδί ξεχωριστά προσέφερε στο ομαδικό έργο σύμφωνα με τις δικές του δυνάμεις και δεξιότητες. Η διαδικασία βιντεοσκοπήθηκε αναλυτικά, με σκοπό την αποστολή της διαδικασίας στους συνεργάτες μας. Οι ίδιοι θα έπρεπε να ετοιμάσουν τα πιάτα επιλογής μας, ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες μας. Την ίδια διαδικασία ακολουθήσαμε και εμείς μόλις λάβαμε τα δικά τους βίντεο μαγειρικής. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε, αφού η προετοιμασία και των δύο πιάτων που μας έστειλαν οι συνεργάτες μας στέφθηκαν με επιτυχία! Μαγειρέψαμε ένα νοστιμότατο ιμάμ μπαϊλντί και μια πρωτόγνωρη για τις γεύσεις μας, κρύα σούπα γιαουρτιού.

Εδώ μπορείτε να δείτε την προετοιμασία και των τεσσάρων πιάτων από τους μαθητές/τριες του σχολείου μας:

Τα παιδιά καταχάρηκαν τη διαδικασία και τα φαγητά μοιράστηκαν σε όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *