ΕΔ: Μια εθελόντρια πυροσβέστης …. στην τάξη της Β’ δημοτικού!

4a9e1270 d45e 4fb2 8af4 9017de377e37

Στα πλαίσια του τρίτου κύκλου εργαστηρίων δεξιοτήτων για τον εθελοντισμό, οι μαθητές της Β Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε μια σημαντική δράση που τους εκπαίδευσε ακόμα περισσότερο για τον εθελοντισμό. Η εκπαιδευτικός αγγλικών του σχολείου μας, κυρία Μαρία Μπίτρα, η οποία είναι επίσης εθελόντρια πυροσβέστης, μας καθοδήγησε με μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τον εθελοντισμό και τον ρόλο των εθελοντών πυροσβεστών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, μας εισήγαγε στον κόσμο του εθελοντισμού και μας εξήγησε τι σημαίνει να είσαι εθελοντής, ποιες είναι οι δραστηριότητες που μπορεί να αναλάβει κάποιος εθελοντής και πώς αυτές οι δράσεις συμβάλλουν στην κοινωνία. Μας παρουσίασε επίσης τη στολή της ως εθελόντρια πυροσβέστης, μας εξήγησε τα καθήκοντά της και τις υποχρεώσεις της, δείχνοντάς μας πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της στην προστασία της κοινότητάς μας.

Μέσα από αυτή τη δράση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σημασία του εθελοντισμού και τη συμβολή που μπορούν να έχουν στην κοινωνία ως εθελοντές. Ενθαρρύνοντάς μας να αναλάβουμε δράση και να συμμετάσχουμε ως εθελοντές στο μέλλον, η κυρία Μαρία μας έδωσε ένα πολύτιμο παράδειγμα πώς μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στην κοινότητά μας.

Είμαστε ευγνώμονες για την εμπειρία αυτή και ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε τα διδάγματα που αποκομίσαμε στο μέλλον, καθώς επίσης και να συμμετάσχουμε ενεργά σε περισσότερες δράσεις εθελοντισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *