Δημιουργία έργων για τον διαγωνισμό «Σημερινές ιστορίες αγγείων» (2024)

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 03 31 184640

Με θέμα «Σημερινές Ιστορίες Αγγείων» ο 11ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τους μικρούς του φίλους ηλικίας 4-15 ετών να αποτυπώσουν εικόνες της καθημερινότητάς τους που θα ήθελαν να αφήσουν στους ανθρώπους του μέλλοντος. Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες δράσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν χιλιάδες παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικά σχολεία και κέντρα υποδοχής και ένταξης προσφύγων.

Μία από τις πιο πλούσιες πηγές με πληροφορίες για την αρχαιότητα σήμερα είναι οι ζωγραφισμένες εικόνες πάνω στα πήλινα αγγεία. Από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα ο άνθρωπος αποτυπώνει πάνω σε αυτά εικόνες για τη ζωή και τις συνήθειές του και σκηνές από την μυθολογία και την καθημερινή του ζωή. Σήμερα, αντίστοιχες εικόνες βρίσκουμε κυρίως μέσα από το internet και τα social media.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης σκέφτηκαν σκηνές από την καθημερινότητά τους και τις αποτύπωσαν στις ζωγραφιές που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο, πριν από το κλείσιμο των σχολείων, ενώ όλα τα έργα θα παρουσιαστούν στην έκθεση που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του 2ου Cycladic Kids Festival.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *