Η Β’ τάξη γράφει “τοστάκι”!

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 03 22 140520

Κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια ενότητα στη Γλώσσα στην τάξη της Β’ Δημοτικού, οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης συμμετέχουν σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα που ονομάζουμε “Τοστάκι”. Αντί για το κλασικό τεστ, επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε αυτήν την ονομασία, προκειμένου να γίνει η διαδικασία πιο φιλική και ελκυστική για τα παιδιά. (Πηγή: taxiasterati.blogspot)

Κατά τη διάρκεια του “Τοστάκι”, ο κύριος στόχος είναι να επαναλάβουν οι μαθητές τα μαθήματα τους μέσω ενός διασκεδαστικού παιχνιδιού. Ωστόσο, δεν περιοριζόμαστε μόνο στην εκπαιδευτική διάσταση. Έχουμε ενσωματώσει και έναν στοιχείο υγιεινής διατροφής.
Κάθε μαθητής και μαθήτρια φέρνει το δικό του ταπεράκι, γεμίζοντάς το με το αγαπημένο του τοστ, αλλά και με φρέσκα φρούτα που έχει φέρει από το σπίτι του. Αυτή η προσέγγιση διεγείρει το ενδιαφέρον των παιδιών για την υγιεινή διατροφή, προάγοντας την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και την ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Μέσω αυτής της δράσης, δεν ενθαρρύνουμε μόνο την επανάληψη των μαθημάτων, αλλά και προωθούμε την υγιεινή διατροφή ως έναν ουσιώδη παράγοντα της ευεξίας μας. Η εμπειρία αυτή έχει αποδειχθεί διδακτική και ευχάριστη για τους μαθητές, ενισχύοντας την αντίληψή τους για τη σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *