ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ: Ενωμένοι ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

872222a5 603c 472c 9a69 3b8dd8ceb54b

Σήμερα, οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης ενώθηκαν για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού με μια ξεχωριστή δράση. Στην αρχή της δράσης, συζητήσαμε με τους μαθητές για το τι νομίζουν ότι σημαίνει το bullying. Κάθε παιδί είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Έπειτα, διαβάσαμε το συναρπαστικό παραμύθι “Η μέρα που έγινα και εγώ λύκος”, ένα παραμύθι που που προσεγγίζει το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού και αναδεικνύει τη δύναμη της φιλίας. Συζητήσαμε για τα συναισθήματα της ηρωίδας και πώς θα μπορούσαμε να την υποστηρίξουμε. Κάθε παιδί ζωγράφισε την αγαπημένη του σκηνή από το παραμύθι και έγραψε ένα μήνυμα προς την ηρωίδα.

Οι μαθητές, μέσα από τη δράση αυτή, ευαισθητοποιήθηκαν για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Αναγνώρισαν τον σημαντικό ρόλο των παρατηρητών και πώς μπορούν να στηρίξουν αυτόν που εκφοβίζεται. Μοιράστηκαν εμπειρίες, αντάλλαξαν απόψεις και ενώθηκαν για να περάσουν ένα ισχυρό μήνυμα κατά του εκφοβισμού. “Μίλα τώρα” ήταν το σύνθημά μας, και η δράση μας αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για ένα σχολείο γεμάτο αλληλεγγύη και κατανόηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *