Προγράμματα από το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Σικυωνίων στο σχολείο μας

metanasteusi4

Το Κ.Ε.ΠΕ.Α Σικυωνίων επισκέφθηκε και σήμερα το σχολείο μας, για να παρουσιάσει δύο δίωρα εκπαιδευτικά προγράμματα στους μαθητές της Δ’ και Στ’ τάξης.

Τα Τεταρτάκια παρακολούθησαν το πρόγραμμα « Το περιβάλλον – Περιβαλλοντικά προβλήματα» και μίλησαν για όσα έχει δημιουργήσει η φύση και για τους λόγους που πρέπει να την προστατεύουμε. Ομιλία, εικόνες και βίντεο στάθηκαν αφορμή για συζήτηση γύρω από τα είδη ζώων που εξαφανίζονται, αλλά και τους λόγους που δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιούμε πλαστικά μπουκάλια.

Τα Εκτάκια παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Μετανάστευση πουλιών». Μίλησαν για τα αποδημητικά πουλιά του τόπου μας και όλα αυτά που καταφθάνουν σε εμάς από τις πιο βόρειες χώρες. Μίλησαν για τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα, είδαν φωτογραφίες και βίντεο από τα ταξίδια τους και συζήτησαν για το πώς πρέπει να προστατεύουμε τις «στάσεις» των ταξιδιών τους.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την παιδαγωγική ομάδα του Κ.Ε.ΠΕ.Α Σικυωνίων, την κ. Ματσούκα Γεωργία και κ. Βυτινιώτη Δήμητρα, για τη συνεργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *