Η Δ’ τάξη μαθαίνει για τη “Βιώσιμη Ανάπτυξη”

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 01 19 185500

Τι επιπτώσεις έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στο περιβάλλον; Πώς μπορώ να αλλάξω συνήθειες στην καθημερινότητα μου ώστε να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον; Πώς το ΚΠΙΣΝ έχει εφαρμόσει σύγχρονες μεθόδους σχεδιασμού ώστε να αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας;

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δημιούργησε το SNFCC Class, μία εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα επιλογής μαθημάτων, τα οποία διεξάγονται στην τάξη και συμπλήρώνουν τη διδασκαλία. Οι μαθητές και μαθήτριες της Δ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα με τίτλο “Βιώσιμη ανάπτυξη”. Η αποστολή ήταν μία! Να ανακαλύψουν όλες τις στάσεις στον χάρτη, να μελετήσουν τη θεωρία, να παίξουν, να παρακολουθήσουν video και να λύσουν κουίζ.

Αναρωτήθηκαν, λοιπόν, τη σημασία της λέξης “βιωσιμότητα” και “αειφορία” και τις επιπτώσεις που έχουν οι καθημερινές μας συνήθειες στην υγεία του πλανήτη μας. Επίσης, επιβεβαίωσαν και διόρθωσαν τις πρακτικές ανακύκλωσης που χρησιμοποιούν, ενώ γνώρισαν τον τρόπο που λειτουργεί ένα “πράσινο κτήριο”! Στο τέλος, ρώτησαν εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες του σχολείου μας για να καταλάβουν πως είναι γνωστές σε όλους οι αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά και πως οι περισσότεροι υιοθετούν συνήθειες για την προστασία του πλανήτη μας!Οι μαθητές και μαθήτριες έλαβαν σχετική βεβαίωση ολοκλήρωσης του προγράμματος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *