Μαθαίνοντας τους μήνες και τις συσκευασίες προϊόντων: Το εκπαιδευτικό ταξίδι της Β’ τάξης!

405147492 1577901772982763 7264857652538599434 n

Ένα ταξίδι στον κόσμο των προϊόντων μετέτρεψε την ενότητα “Πάμε για ψώνια” σε μια απίστευτη περιπέτεια γνώσης για τους μαθητές και τις μαθήτριες της β’ τάξης! Οι μαθητές και οι μαθήτριες της β’ τάξης εξερεύνησαν τα πάντα, από τις συσκευασίες των προϊόντων έως τους μήνες, τις ημέρες της εβδομάδας και τις εποχές, με έναν τρόπο γεμάτο παιχνίδι και μάθηση!

Με τις συσκευασίες στα χέρια τους, ανακάλυψαν όλα αυτά που κρύβονται πίσω από τα προϊόντα. Με μεγάλη προσοχή και αφοσίωση, κάθε ομάδα μελέτησε και διάβασε όλες τις λέξεις και τις πληροφορίες των συσκευασιών των προϊόντων που είχαν, τις κατέγραψε και τις παρουσίασε μέσα στην τάξη.

Και τι να πει κανείς για το παιχνίδι με τους μήνες (μάντεψε ποιος μήνας είναι) που ακολούθησε μετά στην τάξη και στην αίθουσα γυμναστικής; Οι μαθητές αναζητούσαν γρήγορα το χαρτί με τον σωστό μήνα όταν η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής αναφωνούσε τον αριθμό που αντιστοιχούσε σε συγκεκριμένο μήνα. Για παράδειγμα, όταν ανέφερε ‘δέκατος μήνας’, οι μαθητές έτρεχαν να εντοπίσουν το χαρτάκι που έγραψε ‘Οκτώβριος’ σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που ενίσχυσε την κατανόηση των μηνών.

Αυτή η εμπειρία μας έδειξε πόσο ενδιαφέρουσες μπορούν να γίνουν οι λέξεις και ο χρόνος όταν τα συνδυάζεις με το παιχνίδι και τη διασκέδαση!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *