eTwinning: Let’s move outside (Παρουσιάσεις)

Lets move outside

Το σχολείο μας σπάει το ρόδι των προγραμμάτων eTwinning συμμετέχοντας στο project “Let’s Move Outside” που διοργανώνει το Νηπιαγωγείο “Elva Kindergarten Murumuna” της Εσθονίας και συμμετέχουν ένα ακόμη νηπιαγωγείο στη Ρουμανία και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών “Κων/νος Καραμανλής”.

Σκοπός του project είναι οι μαθητές/τριες να έρθουν κοντά στη φύση πραγματοποιώντας δραστηριότητες εκτός σχολικής τάξης και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Take Me Out“, μια πανευρωπαϊκή δράση κατά την οποία οι μαθητές/τριες εμπλέκονται σε δραστηριότητες έξω στη φύση, συνεργάζονται, παίζουν και φτιάχνουν δημιουργίες αξιοποιώντας υλικά της φύσης.

Στην αρχή του project οι μαθητές/τριες θα γνωρίσουν τα σχολεία και τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα δημιουργήσουν τις δικές τους παρουσιάσεις και στο τέλος θα ανταλλάξουν χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Στο εν λόγω project συμμετέχουν οι τάξεις Β’, Δ’ και ΣΤ’ και αυτές είναι οι παρουσιάσεις τους για την τάξη τους και το σχολείο:

Σε δεύτερο χρόνο, οι μαθητές/τριες παρουσίασαν την ευρύτερη περιοχή της Στυμφαλίας και της Κορινθίας. Μάλιστα, οι τρεις παρουσιάσεις είχαν διαφορετικό περιεχόμενο, ώστε να παρέχουν πολλές και διαφορετικές πληροφορίες για την περιοχή (θέση στον χάρτη, αρχαιολογικά μνημεία, φυσικά τοπία, τοπικά προϊόντα, κ.ά.). Οι εικόνες που συμπεριλήφθηκαν στις παρουσιάσεις ήταν επιλογές των μαθητών, έπειτα από αναζήτηση στο διαδίκτυο, στο μάθημα των Τ.Π.Ε. και η μετάφραση των τίτλων έγινε στο μάθημα των Αγγλικών.

Οι μαθητές/τριες αγκάλιασαν αυτή τη νέα δράση και ανυπομονούν ήδη για το επόμενο βήμα… την εξόρμηση στη φύση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *