Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ» – Ενημέρωση

skytalodromeia eikastiko.190923jpg

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, καλούνται όλα τα σχολεία όλης της χώρας να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία που θα πραγματοποιηθεί στις 23-30 Σεπτεμβρίου 2023, με θέμα «Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥζειν-ΕΥτυχία-ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη- ΕΥγένεια).

Οι μαθητές/μαθήτριες θα τρέξουν μια συμβολική διαδρομή, διαλέγοντας για ποιο «ΕΥ» τρέχουν (π.χ. για την ΕΥτυχία). Η συμβολική αυτή διαδρομή, εκτός από την αθλητική της διάσταση, εμπεριέχει και τις Ολυμπιακές Αξίες των οποίων η επιρροή είναι απαράμιλλη στην βελτίωση της κοινωνίας μας. Τα παιδιά τρέχουν, τελικά, για να υπενθυμίσουν σε όλους μας ότι το ΕΥ (ΕΥζειν-ΕΥτυχία-ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη-ΕΥγένεια) είναι η επιδιωκόμενη στάση ΖΩΗΣ που πρέπει να κατακτάται με προσπάθεια, στοχοπροσήλωση και ηθική ακεραιότητα.

Μετά το τέλος της «Σκυταλοδρομίας του ΕΥ», οι σχολικές μονάδες μπορούν να συμμετάσχουν στην διαδικασία βράβευσης των δράσεων, στέλνοντας τα στοιχεία της Σκυταλοδρομίας τους, φωτογραφίες και βίντεο. Σε κάθε σχολική μονάδα θα αποσταλεί ψηφιακό αναμνηστικό δίπλωμα και θα ακολουθήσουν δεκαπέντε (15) βραβεύσεις (3 βραβεία για κάθε κατηγορία) με τα εξής κριτήρια:

1. Για τη μεγαλύτερη διαδρομή
2. Για τη μεγαλύτερη συμμετοχή (αναλογία αριθμού συμμετεχόντων/συνολικό αριθμό μαθητών της Σχολικής μονάδας)
3. Για τα καλύτερα motto
4. Για τις καλύτερες φωτογραφίες
5. Για τα καλύτερα video

Τα βραβευθέντα σχολεία θα λάβουν αθλητικό εξοπλισμό για το Σχολείο τους και επιπλέον βραβεία που θα ανακοινωθούν. Στην Επιτροπή επιλογής των βραβεύσεων θα συμμετάσχουν Ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της Επιτροπής βράβευσης των Σχολείων, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023.

Το δικό μας σχολείο θα πραγματοποιήσει την εν λόγω δράση, λόγω των ασταθών καιρικών συνθηκών, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στη Λίμνη Δόξα, τρέχοντας για την ΕΥημερία. Για την ομαλή διεξαγωγή της δράσης ζητούμε από όσους γονείς μπορούν, να έρθουν τη Δευτέρα το πρωί στη λίμνη, προκειμένου να βοηθήσουν στην οργάνωση και οριοθέτηση των συμμετεχόντων. Παρακαλείστε, όσοι θέλετε και μπορείτε, να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση του σχολείου και να δηλώσετε την πρόθεσή σας.

Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *