Επίσκεψη στα Global Arts Studios

zografiki 1

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α’, Β’ και Γ’ Τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν το εργαστήριο ελευθέρων σπουδών Global Arts Studios στην Κόρινθο. Εκεί μας υποδέχτηκαν θερμά η ιστορικός και αφηγήτρια κ. Μαρία Παπανικολάου και ο εικαστικός και ιδρυτής της σχολής κ. Σωκράτης Λαμπρόπουλος.

Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν την παρουσίαση της κυρίας Παπανικολάου για την ιστορία της ελληνικής διατροφής από την προϊστορία μέχρι τις μέρες μας πάνω σε… ένα τραπέζι. Τα παιδιά είδαν πώς γέμιζε το καθημερινό τραπέζι των παιδιών και των οικογενειών τους κάθε ιστορική εποχή, τι συνήθιζαν να τρώνε οι άνθρωποι, πώς άλλαξαν οι διατροφικές συνήθεις με το πέρασμα των αιώνων και πώς εξελίχθηκε η μαγειρική από την απλή κατεργασία των πρώτων υλών σε τέχνη με φαντασία και δημιουργικότητα.

Στο τέλος της παρουσίασης είδαν και σχολίασαν τις διατροφικές συνήθειες των σύγχρονων ανθρώπων.

Μετά από το αναγκαίο μικρό διάλειμμα για ξεκούραση και παιχνίδι στην αυλή του εργαστηρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες προχώρησαν στην αίθουσα ζωγραφικής. Σε έναν όμορφο χώρο στολισμένο με τα έργα των σπουδαστών του εργαστηρίου, τα παιδιά μας ζωγράφισαν όπως ποτέ άλλοτε μια πιατέλα με φρούτα υπό την καθοδήγηση του κυρίου Λαμπρόπουλου. Τα έργα τους ήταν εξαιρετικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *