Ενημερωτική δράση με θέμα: “Την πρόληψη και αντιμετώπιση της διαδικτυακής σεξουαλικής παρενόχλησης/κακοποίησης παιδιών και εφήβων” στους μαθητές της Ε’ & ΣΤ’ τάξης με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Γεώργιο Νάκο, Ψυχολόγο της ΕΛ.Α.Σ.

Την Τρίτη 23 Απριλίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας ο Ψυχολόγος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.Α.Σ., Δρ. Γιώργος Νάκος  και η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης Μερόπη Απελίδου στα πλαίσια των δράσεων του «Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των φύλων 2023-2025». Η εβδομάδα από 22 έως 27 Απριλίου είναι η εβδομάδα  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης παιδιών και εφήβων που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Ελληνικής Αστυνομίας.

6 3

 

Ο Κος Γιώργος Νάκος  μέσα από μία ενδιαφέρουσα, αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση με πραγματικά περιστατικά, τόνισε στους μαθητές τους κινδύνους που ελλοχεύουν όχι μόνο από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου αλλά και από την ακούσια έκθεση των προσωπικών δεδομένων που μπορούν να οδηγήσουν σε εξαπάτηση των ανήλικων και όχι μόνο χρηστών.  Αυτό που ζήτησε από τα παιδιά είναι, ότι, όπως κάθε τι που τους συμβαίνει στην πραγματική τους ζωή θα πρέπει να το πουν και όχι να το υποστούν, το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνουν και για τη διαδικτυακή τους ζωή.  Οι μαθητές/τριες  παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή όλα όσα ανέφερε στην ομιλία του ο Ψυχολόγος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.Α.Σ και συμμετείχαν ενεργά στην συζήτηση που διεξαγόταν. Το μήνυμα της ενημερωτικής συνάντησης ήταν να μάθουν τα παιδιά να ζουν τη ζωή τους ωραία με φίλους και παρέα,  χρησιμοποιώντας τα social media με φειδώ και ασφάλεια.

4 4

1 4

2 4

 

3 4

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Ψυχολόγο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.Α.Σ., Δρ. Γιώργος Νάκος για την αξιόλογη ομιλία καθώς την Περιφέρεια Κρήτης και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας για την οργάνωση και υλοποίηση της εν λόγω δράσης.

 

5 4

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση